vtbkultuur Kalmthout

Kalmthout

 Welkom op de website van  vtbKultuur Kalmthout.

 

Voor wie vtbKultuur niet kent klik dan even op de hyperlink hieronder.

https://www.youtube.com/watch?v=FsxvQ0yH4TQ&feature=youtu.be

 

 Wil je weten wie we zijn klik dan even naar Bestuur.

 

Overtuigd en het is helemaal je ding laat het ons weten door gewoonweg op de knop:”OP DE HOOGTE BLIJVEN” en je in te schrijven via de nieuwsbrief.

Elke maand zal je via deze weg op hoogte blijven van onze activiteiten.

 

Thema van 2018

Vlaamse Meesters – Laat je inspireren

Meer dan 250 jaar lang, van de 15de tot ver in de 17de eeuw, waren de ‘Vlaamse’ kunstenaars toonaangevende meesters in de ‘Schone Kunsten’. Ze werden alom geprezen voor hun vakmanschap, creativiteit en innovatie. De Vlaamse Meesters, met Rubens, Bruegel en Van Eyck op kop, zijn onze culturele vaders en bepalen voor eens stuk onze identiteit. Ze werkten in Vlaanderen, haalden er hun inspiratie en zijn er nu nog steeds het best te bezoeken en te voelen.

Van 2018 tot 2020 zullen de Vlaamse Meesters meer dan ooit tevoren springlevend zijn. Tal van projecten, wandelingen, tentoonstellingen en evenementen over Vlaamse Meesters zullen overal te lande dé blikvangers en publiekslokkers zijn. Ook bij vtbKultuur.

‘Vlaamse Meesters: laat je inspireren’ is het vtbKultuur-jaarthema van 2018. De vtbKultuur-afdelingen trakteren je een jaar lang op ‘meesterlijke’ activiteiten zoals lezingen over onze bekendste kunstenaars, groepsbezoeken aan meesterlijke tentoonstellingen en wandelingen langs Rubensiaanse en andere meesterlijke plekjes.

Op dinsdag 20 februari werd de tentoonstelling van 'Vlaamse Meester:laat je inspireren' plechtig geopend in het Rubenianum ,Kolvenierstraat 20 te Antwerpen. Hierlonder de link naar dit gebeuren .

 

http://atv.be/nieuws/video-bekend-vlaanderen-laat-zich-inspireren-door-vlaams-meesters-55946

 

Misschien tot binnenkort.

Edgard,Clara,Danielle,Friedel en Alain

 

<
>
x