vtbkultuur Zutendaal

Zutendaal

ZWEEFVLIEGEN

Zaterdag 21 september 2019 

Gedragen door de lucht….ZWEEFVLIEGEN

Datum: 21/09/2019
Uur: 13:30
Uur van samenkomst: 13:30
Plaats: Vliegveld Zutendaal
Adres: Leutsestraat , 3690 Zutendaal
Plaats van bijeenkomst: Ingang Vliegveld
Prijs leden: 3€
Thema: Sport
Type: Groepsbezoek

Zaterdag 21 september 2019 

Gedragen door de lucht….ZWEEFVLIEGEN

 

Samenkomst : ingangspoort vliegveld, Leutsestraat, om uiterlijk 13.30 uur. We gaan onder begeleiding het vliegveld betreden. Organisatie: Limburgs Zweefvliegcentrum Zutendaal (LZC). Inschrijving: 3€ of 25€ (voor de vliegers) ter plaatse te betalen.

 

Als je op een zonnige dag “zwevers “ in de lucht ziet hangen, vraag je je wel eens af:

van waar komen die? Hoe kan zo’n toestel van 450 kg. urenlang in de lucht hangen, zonder motor? Hoe geraken ze los van de grond?

 

Op al die vragen, en nog veel meer, krijgen we zaterdag 21 september een antwoord in de kantine van de LZC, de Zutendaalse zweefclub.

Ervaren instructeurs, zullen ons alles wat met zweefvliegen te maken heeft uit de doeken doen.

Na een situatiebeschrijving van het militaire vliegveld vernemen we meer over de infrastructuur, haar gebruikers, de werking van LZC en de 3,2 km. lange startbaan.

We komen alles te weten over “thermiek”. We krijgen een spoedcursus “meteorologie” en “aërodynamica”. We maken we kennis met de technische kanten van een zweeftoestel, de bouw, de materialen, de vlieginstrumenten, en dies meer. We krijgen uitleg over de lier en het optrekken van de zwever, de verdeling van het luchtruim, de organisatie op de piste en de gedragsregels voor veilig vliegen.

 

Als we dat allemaal onder de knie hebben, gaan we naar de praktijk nl. de startplaats op de startbaan. We maken van kortbij mee wat een lierprocedure inhoudt, de start en de landing, de taakverdeling van het grondpersoneel, enz..
En als dat niet genoeg is, kunnen de liefhebbers de sensatie van vliegen echt beleven.

Voor een tegemoetkoming in de kosten (25,- €) voor de verzekering en de huur van het toestel, kun je met een ervaren piloot meevliegen in een 2-zitter. Als het effen meezit kan je zelf de stuurknuppel bedienen tijdens een initiatievlucht.

Een onvergetelijke kennismaking met de natuurelementen op zijn mooist: de opstijgende lucht, de wind, het wolkendek. Zutendaal vanuit de lucht!

Voorwaarde is wel ideaal vliegweer …
Om organisatorische redenen, moeten we de inschrijvingen voor deze informatiedag, beperkt houden tot 20 personen, wees er dus tijdig bij. Voor eventuele laatkomers spreken we een 2° dag af. Inschrijven kan via deze website of via mail bij walter.vandeneede@telenet.be of daenenluc@hotmail.com tot 16.09.2019.

Opgelet: Mensen die inschreven voor de afgelaste versie dienen opnieuw in te schrijven!

<
>
x