vtbkultuur Zutendaal

Zutendaal

"Wijvenheide"-wandeling te Zonhoven

Het natuurreservaat "Wijvenheide" maakt deel uit van het natuurgebied "De Wijers". Dit is het grootst aaneengesloten vijvergebied van België en telt liefst 1175 vijvers en is goed voor een 700 hectare water en riet. De vele vijvers zijn niet allemaal vanzelf ontstaan. Vele werden al in de Middeleeuwen aangelegd voor de viskweek. Door de moderne viskweek ging de natuur sterk achteruit.

Datum: 17/06/2018
Uur: 14:00
Plaats: Vijverplein Zutendaal
Thema: Natuur
Type: Groepsbezoek

"Wijvenheide"

We wandelen door het waterrijk natuurreservaat "Wijvenheide" waar de ene vijver naast de andere ligt. De vijvers zijn omringd door riet-kragen,  afgewisseld met kleine en grote lisdodde.

Vanop de 15 meter hoge uitkijktoren krijgen we een adembenemend uitzicht over de vele vijvers. Zeker de moeite waard om mee naar boven te gaan.

Tijdens de wandeling kun je ook in 2 kijkhutten bijzondere watervogels spotten, zoals de roerdomp, de zilverreiger, de woudaap en de vele soorten eenden. We genieten van de natuurpracht.

Natuurpunt en het Agentschap voor Natuur en Bos kochten een groot deel van het natuurgebied waardoor een groot beschermd natuurgebied ontstond.

Praktisch:

Samenkomst: om 14u00 stipt op het Vijverplein  te Zutendaal

Vertrek: Parking tegenover ‘Camping Heidestrand’, Zwanenstraat 105, Zonhoven

Afstand: ca. 8 km

Schoeisel: degelijke wandelschoenen, zeker bij regenweer, het kan er heel drassig zijn

                                                                                                                                         

 

 

 

 

<
>
x