Cultuursmakers

Zutendaal

Wandeling Angus Oaked Tripel AFGELAST WEGENS CORONA

Wandeling Angus oaked Tripel AFGELAST WEGENS CORONA

 

Datum: 15/03/2020
Uur: 13:45
Uur van samenkomst: 13.45
Plaats: woning Bert en Maaike
Adres: Hoogputstraat 17, 3690 Zutendaal
Plaats van bijeenkomst: Hoogputstraat 17 Zutendaal
Prijs leden: 2€
Thema: Culinair
Type: Wandeling of fietstocht

Zondag 15 maart 2020

Angus Oaked Tripel wandeling

Vertrek en parking: om 13.45 uur- Hoogputstraat 17, 3690 Zutendaal (aan de woning van Bert en Maike)

Wandelleiding: Bert Vanroy, Marc Dufour en Peter van Nunspeet

Afstand: +/- 7.5 km.

Deelname 2 €.  Gelieve uw deelname tijdig door te geven aan Peter van Nunspeet  - peter-vn@telenet.be - tel.: 0477 316200

De wandeling leidt ons door de bossen van het Nationaal Park Hoge Kempen. Een verrassende wandeling, waar onderweg een korte uitleg wordt gegeven over het Angus Aberdeenrund door boswachter Steve Cox.

Halverwege de wandeling voorzien we een tweede verrassing rond het Angus Oaked Tripel bier. Een deskundige uitleg over het bier krijgen we van Lieven Vastenavondt.

Hopelijk mogen we er ook eentje proeven?

Groetjes Peter

Angus Oaked Tripel - 7,0 vol. % alc. - Proef én beleef het Nationaal Park in je glas! Het rundveeras Angus Aberdeen ligt aan de basis van de ontwikkeling: de naamgeving alsook de keuze van stijl van dit bier.

Het rund heeft een gemoedelijk karakter en de eigenschap goed te gedijen in (natuur)gebieden met een grote variëteit aan kruiden- en grassoorten. Het Nationaal Park Hoge Kempen is zo'n gebied waarvan het landschap wordt gedomineerd door uitgestrekte heidevelden die omgeven zijn door bossen. Het is in het Nationaal Park dat de natuur beheerd wordt met behulp van deze dieren, die gedurende de vier seizoenen met hun graasgedrag zorgen voor variatie, diversiteit en onrechtstreeks voedselaanbod creëren voor zeldzame fauna.

De naam Angus 'bekt' uiteraard en is een krachtige aanzet tot een welluidende naam. Met Oaked voegen we complexiteit toe. Door snippers eikenhout en het gebruik van jeneverbes krijgt het bier een kruidige toets. De eik verwijst naar de provincie Limburg: haar gastvrije en nuchtere inwoners, het benijde Limburggevoel en haar bronsgroen eikenhout. De jeneverbes linkt ons, zoals ook het rund, aan de gemeentes over wiens grondgebied het Nationaal Park Hoge Kempen zich uitstrekt en waar de conifeer in het wild groeit.

<
>
x