vtbkultuur Zutendaal

Zutendaal

Wandeling 43ste Nationale Wandel- en Fietsdag

Zondag 29 september 2019

43ste Nationale Wandel- en Fietsdag

Genk

Datum: 29/09/2019
Uur: 14:00
Uur van samenkomst: 14:00
Plaats: Zaal De Kring
Adres: Duinenlaan 4, 3600 Genk
Plaats van bijeenkomst: Zaal De Kring
Prijs leden: 1€
Prijs niet-leden: 1,5€
Thema: Sport
Type: Wandeling of fietstocht

Zondag 29 september 2019

43ste Nationale Wandel- en Fietsdag

Genk

 

De 43ste Nationale wandel- en fietsdag wordt georganiseerd door onze koepelorganisatie “Gezinssport Vlaanderen” met medewerking van onze wandelvereniging VWB Zutendaal!

De wandeling voert ons rond het Thorpark, dat in oktober feestelijk geopend wordt, en de terril van Waterschei vanwaar we prachtige uitzichten hebben. De site biedt prachtig natuurschoon en een unieke mijnomgeving. Sinds oktober 2017 is het Nationaal Park Hoge Kempen in Limburg een 10 km² groot wandelgebied rijker, gelegen op het grondgebied van As, Genk en Opglabbeek. Zeer veel variatie staat de wandelaar te wachten: mijnsteenbergen (terrils), heidevelden, bossen, een beekvallei, landduinen, merkwaardige gebouwen, mijnkathedralen en zo veel meer. Een toemaatje is ook een tocht naar de top van de mijnterril vanaf het hoofdvertrekpunt aan de mooi gerestaureerde voormalige mijngebouwen van Waterschei. Een uniek en vrij nieuw wandelgebied!

Fietsers kunnen genieten van 'fietsland Limburg'. De fietsknooppunten voeren de fietsers op drie verschillende fietsafstanden langs hoogtepunten in de omgeving van Genk. Zo kan je naar Zonhoven om te fietsen door het water, een unieke beleving. Of je kan het treintje van As bezoeken; of de bekende site van C-Mine ontdekken. Je  ziet voor elk wat wils op onze fietstochten.

Praktische info

Vertrek: We vertrekken op het Vijverplein om 13.30 uur naar Waterschei. De wandeling vertrekt om 14 uur aan zaal De Kring Duinenlaan 4 te Genk. Inschrijving: 1€ voor de leden VWB en Gezinsbond - 1,5€ voor niet leden - ter plaatse te betalen.

Wandelleiding : Wies en Jaak

Afstand: wandeling 9,2 km met stevige wandelschoenen.

Fietsafstanden: 29 - 44 - 69 - 90 km - langs de knooppunten. Gpx-tracks: van de fietstochten zullen gpx-tracks aan de start beschikbaar zijn. Breng je gps-toestel en een datakabel mee en wij laden de gekozen route gratis op je toestel!

Familie Fit Beweegdorp: van 13 tot 17 u is er randanimatie voor jong en oud voorzien aan de startzaal, met ons Familie Fit Beweegdorp!

<
>
x