vtbkultuur Zutendaal

Zutendaal

Verbroedering Zutendaal-Nettersheim

Het is dit jaar 30 jaar geleden dat de verbroedering startte tussen onze gemeente Zutendaal en de Duitse Eifelgemeente Nettersheim. Dat wordt natuurlijk gevierd, zowel in Zutendaal als in Netterheim. Onze verenigingen vtbKultuur/VWB hadden in de voorbije 30 jaar geregeld een ontmoeting met de afdelingen van het Eifelverein in Nettersheim en/of de bijhorende dorpen Marmagen en Zingsheim.

Datum: 22/04/2018
Uur: 23:13
Plaats: Oosterzonneplein (Gemeentehuis Zutendaal)
Thema: Andere culturen
Type: Groepsbezoek

VERBROEDERING ZUTENDAAL-NETTERSHEIM

Het is dit jaar dertig jaar geleden dat de verbroedering startte tussen onze gemeente Zutendaal en de Duitse Eifelgemeente Nettersheim. Dat wordt natuurlijk gevierd, zowel in Zutendaal als in Netterheim. Onze verenigingen vtbKultuur/VWB hadden in de voorbije dertig jaar geregeld een ontmoeting met de afdelingen van het Eifelverein in Nettersheim en/of de bijhorende dorpen Marmagen en Zingsheim. Vanzelfsprekend sluiten wij ook nu aan bij de verbroederingsfeesten.

De gemeenten Zutendaal en Nettersheim kozen elk een dag uit om hun zustergemeente te ontvangen.

In Nettersheim: zondag 22 april

Nettersheim verwacht ons op zondag 22 april vanaf 14 uur in de namiddag.

PROGRAMMA

14 uur  - Ontvangst (met koffie en gebak) in het Holzkompetenzzentrum Rheinland (Natuur-                   centrum Eifel). Toespraken door de burgemeesters vanNattersheim en Zutendaal.

15 uur  -  Begeleide dorpswandeling  in kleine groepjes met verschillende stopplaatsen:Steinfelder Strasse (met Literatuurhuis) -  het plein “Zutendaalplatz” – het Klooster Nettersheim met drankje in de kloostertuin – KuBa (Kultuurbahnhof) Nttersheim

18 uur  - Afsluiter in het ‘Holzkompetenzzentrum Rheunland’ met een drankje en een kleine maaltijd.

De gemeente Zutendaal legt gratis bussen in, vertrek om 12 uur stip op het Gemeenteplein (terug te Zutendaal omstreeks 22 uur).

U kan uw deelname bevestigen door ten laatste op 13 april te telefoneren naar het secretariaat van de gemeente Zutendaal (089/629433 of 089/629434) of te mailen: secretariaat@zutendaal.be

Aangezien onze wandelclub VWB die zondag haar vierdaags wandelweekend in Laufeld (in de Eifel) afrondt en vtbKultuur Zutendaal aansluitend een "Dagje uit... in Kyllburg" organiseert worden die activiteiten lichtjes aangepast zodat de deelnemers aan het wandelweekend in Laufeld/Dagje uit in Kyllburg zullen kunnen aansluiten bij het verbroederingsfeest in Nettersheim.

In Zutendaal: zaterdag 7 juli

De gemeente Zutendaal nodigt op haar beurt de gemeente Nettersheim uit voor een tegenbezoek. Het verbroederingsfeest in Zutendaal valt samen met “Vlaanderen Feest!” dat in Zutendaal vertaald wordt als “Zutendaal zingt en klinkt”, dit jaar op zaterdag 7 juli. Voor de organisatie van die dag zorgen traditioneel vtbKultuur en VWB Zutendaal samen met het Gemeentebestuur van Zutendaal, Cover-band is weer “Buiten Bereik” ! Meer info later.

<
>
x