vtbkultuur Zutendaal

Zutendaal

MUSICAL MAMMA MIA (ABBA)

MUSICAL MAMMA MIA

ETHIAS ARENA HASSELT

vtbkultuur Zutendaal kan een groepskorting aanbieden van 43€ i.p.v. 49,5€

 

Datum: 28/02/2020
Uur: 20:00
Uur van samenkomst: 19:45
Plaats: Ethias arena
Adres: Gouverneur Verwilghensingel 70, 3500 Hasselt
Thema: Muziek
Type: Podiumactiviteit - theater

Over Mamma Mia!

MAMMA MIA! is een muzikaal feest met de grootste hits van ABBA, maar tegelijkertijd ook een heerlijke romantische komedie, een smakelijke portie nostalgie. Bruisend en energiek!

Hoofdrollen zijn weggelegd voor Ann Van den Broeck (Donna) en Tinne Oltmans (Sophie). Naast zich krijgen ze Evi Hanssen (Tanya), Michiel De Meyer (Sky), Ilse La Monaca (Rosie), Johan Terryn, Jeroen Van Dyck, Stany Crets, Helle Vanderheyden (Lisa) en Shana Pieters (Ellie).

Deze werkelijk waanzinnige hoofdcast wordt aangevuld met een ensemble bestaande uit het beste wat de Vlaamse musicalwereld te bieden heeft: Jasmine Jaspers, Oonagh Jacobs, Barbara De Winter, Joke Van Robbroeck, Marije Van Sonsbeeck, Samantha de Water, Matthew Michel, Laurenz Hoorelbeke, Sven Tummeleer, Kenny Verelst, Jervin Weckx, Kars Huijink en Yannick Dijck.

Stany Crets maakt de vertaling en regisseert, Laurent Flament belooft voor straffe choreografieën te zorgen en Ad Van Dijk verzorgt de arrangementen.

MAMMA MIA! is zonder twijfel een musicalsensatie. Wereldwijd haalde de musical al meer dan 60 miljoen bezoekers. MAMMA MIA! ging op 6 april 1999 in wereldpremière op de Londonse West End, en vierde recent dus zijn 20e verjaardag. Beide bioscoopfilms waren bovendien gigantische kaskrakers. Het is van 2006 geleden dat de voorstelling in Vlaanderen te zien was. De versie die vanaf februari 2020 te zien zal zijn, zal – op de verhaallijnen en muziek na – gloednieuw zijn.

HET VERHAAL

Sophie staat op het punt te trouwen op een mooi Grieks eiland en wil door haar vader worden weggeven. Alleen is het niet duidelijk wie dat is. Ze nodigt drie voormalige liefdes van haar moeder Donna uit voor het huwelijksfeest. Donna wordt compleet verrast door het weerzien met de mannen en staat plots oog in oog met haar bruisende verleden. Samen met haar vriendinnen haalt Donna herinneringen op aan vroeger, aan oude liefdes en aan hun tijd als zangtrio.

MAMMA MIA! wordt in Vlaanderen geproduceerd door Deep Bridge in de Vlaamse taal, met toestemming van Music Theatre International (Europe) en Auteursbureau ALMO.

 

<
>
x