vtbkultuur Zutendaal

Zutendaal

Jeneverbessen in Heiderbos (As)

Op enkele tientallen hectaren groeien in het "Heiderbos" te As meer dan 7000 jeneverbesstruiken. Daarmee is dit natuurgebied, sinds 1970 door het Agentschap voor Natuur en Bos beheerd, de belangrijkste groeiplaats in Vlaanderen van deze conifeer.

Datum: 03/06/2018
Uur: 13:30
Plaats: Vijverplein Zutendaal
Type: Evenement

Aandacht: Aanvankelijk stond op deze dag en wandeling in Stein (Ned. Limburg) geprogrammeerd. Wegens omstandigheden wordt dit een wandeling in AS.

Samenkomst: om 13u30 stipt op het Vijverplein  te Zutendaal

Vertrek: Vertrek : Heiderbos : Kruising Kantonnale Baan / Zevenhuizenstraat, As om 14.00 uur. Wij parkeren de wagens op de parking van de schutterij Sint Sebastiaan.

Afstand: 8,2 km

Schoeisel: degelijke wandelschoenen

 

Wandelleiding: Zofia Katarzynski, Rose en Maurice Seminck

Op enkele tientallen hectaren groeien hier meer dan 7000 jeneverbesstruiken.Daarmee is dit natuurgebied, sinds 1970 door het Agentschap voor Natuur en Bos beheerd, de belangrijkste groeiplaats in Vlaanderen van deze conifeer.

De blauwgroene kegeltjes kleuren bij rijpheid zwart en zien er uit als bessen. Door deze jeneverbessen op alcohol te zetten, ontstaat jenever.

De jeneverbes is een éénhuizige plant: er zijn mannelijke (die stuifmeel produceren) en vrouwelijke (die zaden in vlezige kegeltje voortbrengen) struiken.

Ook wandelen wij langs mooie vijvers.

Laat jullie verrassen en kom meewandelen.

                                                                                                                                      

  

 

 

 

<
>
x