vtbkultuur Zutendaal

Zutendaal

Geleid bezoek Africamuseum Tervuren

Autocaruitstap - Het vernieuwde Africamuseum in Tervuren heropende zijn deuren in december 2018, na een lange renovatie. Hoog tijd voor een bezoek dus... (samen met vtbKultuur Maaseik, Maasmechelen en Lanaken).

Datum: 15/06/2019
Uur: 08:35
Plaats: Vijverplein, Zutendaal
Prijs leden: 30,00
Prijs niet-leden: 32,00
Type: Groepsbezoek

Praktisch

Samenkomst en vertrek autocar: zaterdag 15 juni 2019 om 08u35 op het Vijverplein

Deelnameprijs: leden VTB/VWB slechts 30,00 € (niet-leden: 32,00 €)

Inbegrepen: autocar + parking + fooi chauffeur, ingang + gegidste rondleiding in het museum, rondwandeling in het Warandepark, koffie en vlaai op de terugreis

Lunch: niet inbegrepen: we laten u vrij, er zijn vele mogelijkheden

Maximum aantal deelnemers: 30 (wie eerst komt, eerst...)

Inchrijven: bij Chris Remans, tel. 089 611 311 of email chris.remans@scarlet.be

Opgelet: Wij moeten de kaarten nu aankopen. Daarom: na inschrijving onmiddellijk het deelnamebedrag storten op de rekening van vtbKultuur Zutendaal, BE05 9731 6756 1975.  Pas na ontvangst van uw betaling wordt uw inschrijving definitief.

Het vernieuwde Africamuseum in Tervuren heropende zijn deuren in december 2018, na een lange renovatie. Hoog tijd voor een bezoek dus... (samen met vtbKultuur Maaseik, Maasmechelen en Lanaken).

Het gebouw met paleisallures dat aan de rand van een prachtig park staat is een van de indrukwekkendste musea van ons land. De wereldbefaamde collecties zijn ronduit uitzonderlijk. Je vindt hier ’s werelds rijkste verzameling etnografische voorwerpen uit Centraal-Afrika, maar ook het archief van Afrika-pionier Stanley. Even uniek zijn de foto- en filmotheek en een enorme collectie kaarten. De zoölogische verzameling toont een groot aantal wetenschappelijk zeer belangrijke type-exemplaren van de Afrikaanse fauna. De afdeling Entomologie bewaart zo’n zes miljoen insecten en de collectie tropisch hout is de belangrijkste van Europa. Bezoek aan de tentoonstelling. Naast een geleide rondleiding in het Africamuseum (in groepjes van 15 personen) voorzien we ook hier enige vrije tijd.

In de namiddag voorzien we een wandeling in het wondermooie nabijgelegen Warandepark. Dit park is 205 ha groot en was ooit het jachtgebied van de hertogen van Brabant. Voor het park bevindt zich een Franse tuin met vijvers, bloembedden en beelden, die uitloopt op een reeks vijvers die hun water ontvangen van de Voer. Het is één van de Vlaamse toegangspoorten tot het Zoniënwoud.

<
>
x