vtbkultuur Zutendaal

Zutendaal

Fietstocht - Valkenburg aan de Geul

Afstand: 59 km.

Vertrek: Vijverplein Zutendaal om 10 uur

Fietsleiding: Jaak Aben, Lambert Van Gronsveld, Antoine Cops, Peter van Nunspeet

 

 

Datum: 04/08/2019
Uur: 10:00
Uur van samenkomst: 10:00
Plaats: Vijverplein Zutendaal
Plaats van bijeenkomst: Vijverplein Zutendaal
Type: Wandeling of fietstocht

 

Zondag 4 augustus 2019

FIETSTOCHT

AFFICHE VAN HET JAAR!!!

VALKENBURG AAN DE GEUL

“wie sjoen oos Limburg is …”

De Amstel Gold Race, organisator WK wielrennen (liefst 5x!!!), de Cauberg, ontelbare grotten, de burchtruïne, Thermae 2000, het befaamde sprookjesbos, de Valkenier, Kerstmis in Valkenburg, het openluchttheater en de vele religieuze en rijksmonumenten, …. dit is Valkenburg!!!

De naam “Falchenberg” wordt voor het eerst vernoemd in 1041. Het eerste deel “valkerij” betekent een jacht met valken, het tweede deel staat voor een burcht of stad. Het stadje is gefocust op het toerisme met een hotelcapaciteit van 4500 bedden. We willen jullie die aparte sfeer laten opsnuiven om dan later op eigen houtje deze mooie plaats te ontdekken.

We volgen vanzelfsprekend niet de weg van de wielertoeristen, maar wel fietsen we via Maasmechelen, Elsloo, Beek, Klein Genhout, Arensgenhout tot Valkenburg. Hiervoor dienen we wel drie niet zo echt moeilijke “bergopjes” te nemen. Op de terugweg houden we even halt in Houthem-Sint Gerlach om er het zeer aparte bouwwerk te bewonderen van de Stichting Ronald Mac Donald ontworpen door Friedenreich Hundertwasser. We volgen de Geul tot het fietspad dat ons op een zeer vlak parcours naar Maastricht brengt. Vandaar volgen we de Maas tot Smeermaas en via de laatste hindernis, de Bessemerberg, bereiken we ons good old Soete Dal.

Afstand:59 km.

Vertrek: Vijverplein 10.00 uur.

 

 

Fietsleiding: Jaak, Lambert, Antoine en Peter.

<
>
x