vtbkultuur Zutendaal

Zutendaal

Fietstocht "Beau Séjour"

Wie kent niet de populaire dramaserie die de VRT uitgezonden heeft begin 2017? Welnu, wij gaan op ontdekking naar “Beau Séjour”.

Datum: 27/05/2018
Uur: 11:00
Plaats van bijeenkomst: Vijverplein Zutendaal
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Natuur
Type: Wandeling of fietstocht

Fietsuitstap: "BEAU SEJOUR"

Datum         : zondag 27  mei 2018.

Vertrek        : Vijverplein

Start           : 11.00 uur

Afstand       : 55 km.

Picknick       : nabij Hotel Beau Séjour

Parcours      : vlak parcours

 

Wie kent niet de populaire dramaserie die de VRT uitgezonden heeft begin 2017? Welnu, wij gaan op ontdekking naar “Beau Séjour”. Even opfrissen…

Kato ontwaakt onder het bloed, zonder herinneringen, in het hotel Beau Séjour naast haar eigen lijk. Ze moet proberen haar eigen moordzaak op te lossen. Hoewel ze dood is, loopt ze gewoon nog rond, maar niemand ziet of hoort haar, behalve een vijftal mensen. Ze probeert alles de reconstrueren wat er gebeurd is op de avond van haar dood.

Actrices als Lyn van Royen, Inge Paulussen, Tiny Bertels en acteur Roel Vanderstukken blonken uit door een beresterke vertolking.

Hotel Beau Séjour werd gebouwd in 1906 door brugwachter Houben en is daarmee het oudste toeristenhotel in Limburg. Vooral de Franstalige bourgeoisie kwam vroeger het belle époque hotel bezoeken. Hotel Beau Séjour beschikt momenteel over 20 kamers en noteert 2 sterren.

We vertrekken richting Maasmechelen om via de Nederlandse dorpjes Elsloo, Kleine Meers, Urmond en Berg aan de Maas het veerpont in Meeswijk te bereiken. Na een achttal kilometer komen we aan op onze bestemming in Lanklaar. We houden er een picknick aan de pittoreske kanaalarm kort aan de befaamde witte brug met zicht op Hotel Beau Séjour. We laten ons onderdompelen in de nostalgische beginjaren van 1900 in dit idyllische kader. Fietsers, met een streepje zon erbij wordt dit onvergetelijk!!!

We komen terug via de Zuid-Willemsvaart en maken een ommetje in de karakteristieke tuinwijk van Eisden. Via “De Salamander” en de Mechelse heide komen we toe in Zutendaal.

Voor 2018-2019 gaat de VRT een nieuwe serie in Beau Séjour opnemen, we nemen alvast een voorproefje!

Wie durft nog te aarzelen bij dit programma???

 

 

 

<
>
x