vtbkultuur Zutendaal

Zutendaal

Elfde Zutendaalse themafietstocht: "Toerisme Thuis"

Het rustige Soete Dal is niet meer zo … rustig. Al een twintigtal jaren surft het groene snoepje toeristisch mee op de golf van het sterke merk “Limburg”. Als snijpunt van het Kempens Plateau, het Maasland en Haspengouw is Zutendaal niet meer alleen een ideale uitvalsbasis, maar ook een boeiende gemeente om de toerist een aangenaam verblijf te bieden.

Datum: 26/04/2018
Uur: 18:30
Plaats van bijeenkomst: Vijverplein Zutendaal
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Evenement

"Toerisme Thuis”

Het rustige Soete Dal is niet meer zo … rustig. Al een twintigtal jaren surft het groene snoepje toeristisch mee op de golf van het sterke merk “Limburg”. Als snijpunt van het Kempens Plateau, het Maasland en Haspengouw is Zutendaal niet meer alleen een ideale  uitvalsbasis, maar ook een boeiende gemeente om de toerist een aangenaam verblijf te bieden.

Het Blotevoetenpad met zijn 127.088 bezoekers in 2017, gekoppeld aan het insectenmuseum en vlinderkoepel (22.740 bezoekers) vormt een echte attractiepool. De talrijke wandelpaden doorheen onze bossen met hun kabbelende beekjes nodigen verwoede wandelaars uit om te genieten van ons groene palet. Nog andere troeven, zoals onze schansen, de pastorij, de kapelanij, de twee kerken, de talrijke kapelletjes, de Lourdesgrot in Wiemesmeer en de Papendaalplas vormen een interessante toegevoegde waarde. Kortom “voor elck wat wils” valt er te beleven in ons groene snoepje!

Voor onze thematocht 2018 hebben we al dit moois in deze tocht gelegd, want zoals de traditie het wil, blijven we voor onze eerste rit in ons eigen Zutendaal. Vanzelfsprekend hoort er ook ons traditioneel kwisje erbij waar de winnaar met een heerlijke fles “Green Kletske” naar huis gaat. Maar de gekende gezelligheid is niet alleen voor de winnaar, die is er voor elke fietser!

Praktisch:

Datum: donderdag 26 april 2018.

Vertrek: Vijverplein 18.30 uur.

Afstand: 25 à 30 km. volgens het humeur van chef Toine

Parcours: zéér vlak

Fietswerkgroep van vtbKultuur Zutendaal: Jaak, Lambert, Toine en Peter

<
>
x