vtbkultuur Zutendaal

Zutendaal

Een dagje Ardennen - Wandeling van de Ninglinspo

Daguitstap met autocar -Wandeling met picknick aan de Ninglinspo!

Maximaal 49 deelnemers

Inschrijven: Peter van Nunspeet 0477 316200 of 089 611555

 

 

Datum: 25/08/2019
Uur: 08:15
Uur van samenkomst: 08:15
Plaats: Vijverplein Zutendaal
Plaats van bijeenkomst: Vijverplein Zutendaal
Prijs leden: 30
Prijs niet-leden: 32
Type: Wandeling of fietstocht
Beschikbare plaatsen: 49

Zondag 25 augustus 2019

EEN DAGJE ARDENNEN...ANDERS!

Wandeling van de Ninglinspo - Een unieke picknick en afronding met een chocolademuseum

Daguitstap met autocar

De picknick wordt mede gesponsord door Slagerij Davy Geusens

Weer eens een daguitstap (met de bus) ANDERS:  Na een korte, maar stevige wandeling in de voormiddag, is er rond de middag een “vtbKultuur/VWB picknickt” met een Vlaams tintje (gesponsord door slagerij Davy Geusens, waarvoor dank!) om de dag tenslotte af te ronden met een bezoek aan het ChocolademuseumDarcis in Verviers (waar u ook nog een klein, maar lekker en waardevol doosje meekrijgt).

 WANDELING VAN DE NINGLINSPO & PICKNICK

We volgen de Ninglinspo, het enige bergriviertje in België. Het is een klein zijriviertje dat uitmondt in de Amblève.De loop van de Ninglinspo daalt van 420 meter naar 170 meter en is 3 km. lang. We overbruggen dus eenhoogteverschil van 250 meter. Sommige deelnemers zullen misschien wel eens door het riviertje wandelen, maar dat moet niet: overal zijn er bruggetjes (en afsluitingen). En zoals steeds: waar nodig zal er hulp zijn.

Een zéér mooie, sportieve wandeling met alles op en aan.

Tijdens deze wandeling van amper 6 km. (waar we méér dan twee uur onze tijd voor nemen) is er onderweggeen drankstop. Steek eventueel zelf een flesje water in uw rugzak(je)...

PICKNICK INBEGREPEN

Bij terugkeer van de wandeling:een picknick-buffet verzorgd door Slagerij Davy Geusens. DRANK NIET INBEGREPEN

Drank dient evenwel besteld en betaald te worden in de Auberge de Ninglinspo, rue Sedoz 5, Aywaille (waar de bus parkeert en de wandeling vertrekt en aankomt).

Na ons smakelijk picknick-buffet blijven we nog wat verpozen in de Auberge de Ninglinspo.Op de terugweg naar Zutendaal brengen we in Verviers een bezoek aan de,

CHOCOLATERIE & HET CHOCOLADEMUSEUM DARCIS

Het bezoek (met Nederlandstalige audiofoon) duurt ongeveer 45 minuten. In dit museum krijgt u alles te horen over de oorsprong van de chocolade. U loopt door de gangen van een Maya-tempel en ziet de eerste kennismaking van de mens met de cacao-bonen. Ook de voordelen van chocolade voor de gezondheidkomen aan bod. Op het einde van de rondleiding komt u voorbij het atelier en eindigt het bezoek

in een winkeltje. Tijdens de rondgang krijgt u een drietal chocolade-proevertjes.Van ons krijgt u op het einde alvast een klein koffertje mee met wat lekkers.

PRAKTISCHE GEGEVENS EN DAGPROGRAMMA ZONDAG 25 AUG.:

  • 08u15: samenkomst Vijverplein.
  • 08u30: stipt vertrek autocar.
  • ca. 10u00: aankomst parking Auberge de Ninglinspo, rue Sedoz 5, Aywaille. Terwijl u uw wandelschoenen aantrekt kan u aan de bus genieten van een (inbegrepen) kopje koffie met wat lekkers.

Wandelschoenen aan? Koffie uit? dan start de wandeling van de Ninglinspo

Wandelleiding: Willy en Lily Maris (0473/717423) en René en Zofia De Belder (0472/796405); Bij hen kan u ook verdere informatie krijgen over de wandeling.

Type schoeisel: zeer stevige wandelschoenen die bovendien (voor alle zekerheid) tegen een drupje water kunnen.

De wandeling verloopt langs het water en tussen de bossen, waar het steeds iets frisser is.

  • ca. 13u00: Zutendaals/Vlaams pick-nick-buffet in de prijs inbegrepen.
  • 15u00: vertrek autocar richting Verviers voor een bezoek aan het chocolademuseum Darcis. (Esplanade de la Grace 1, Verviers – 087 71 72 72)
  • 15u45/16u00: Bezoek chocolademuseum tot 17u00.
  • 17u00: doorreis naar Zutendaal waar aankomst omstreeks 18u00.

 PRIJS EN INSCHRIJVINGINSCHRIJVING VEREIST ! (max. 49 deelnemers)

Deelnameprijs: slechts 30 € (niet-leden: 32 €)

Inbegrepen: autocar + fooi chauffeur + koffie met wat lekkers bij aankomst + picknick-buffet + entree en audiofoon én koffertje met wat lekkers in  het chocolademuseum Darcis te Verviers.

Opgelet: de drank bij de picknick is niet inbegrepen.

 

 

30 EURO !

Inschrijven kan zolang er plaatsen zijn (max. 49) maar uiterlijk tot 17 augustus bij Peter van Nunspeet (0477 316200 of 089 611555) of bij Willy & Lily Maris of bij René en Zofia De Belder (zie tel.nr. hierboven in tekst)

En na inschrijving meteen betalen op rekeningnummer:IBAN:   BE82 7510 0269 9468  van VWB Zutendaal, 3690 Zutendaal (Opgelet! De inschrijving is pas definitief na ontvangst van uw deelnamebedrag)

<
>
x