vtbkultuur Zutendaal

Zutendaal

Dagfietstocht: "Pastorale - Tour Nostalgique"

De entiteiten As, Niel-bij-As, Opoeteren en Opglabbeek kennen we enkel via de hoofdweg. In het eerste gedeelte gaan wij de landelijkheid en de nostalgische plekjes ontdekken die deze regio herbergt.In het tweede gedeelte worden we ondergedompeld in de bosrijke troef van deze regio.

Datum: 05/08/2018
Uur: 11:00
Plaats: Vijverplein Zutendaal
Plaats van bijeenkomst: Vijverplein Zutendaal
Type: Wandeling of fietstocht

DAGFIETSTOCHT: “Pastorale – Tour Nostalgique”

Rare titel, maar to-the-point !

De entiteiten As, Niel-bij-As, Opoeteren en Opglabbeek kennen we enkel via de hoofdweg. In het eerste gedeelte gaan wij de landelijkheid en de nostalgische plekjes ontdekken die deze regio herbergt. Het brengt ons terug naar de tijd van vroeger met weiden afgebakend door oude, vervormde houten palen met draad, kleurrijke velden met hier en daar een verscholen boerderijtje tussen de (helaas) oprukkende moderniteit. Zeker weten, bij al dit moois ontbreekt enkel nog … de Pastorale van Ludwig van Beethoven!

In het tweede gedeelte worden we ondergedompeld in de bosrijke troef van deze regio. Via de gekende “Geuzenbaan” in Gruitrode verdwijnen we voor een tijdje in de bossen richting Genk. We passeren het KRC-stadion om daarna kennis te maken met een stukje industriëel erfgoed. De oude mijnsite van Waterschei werd prachtig gerenoveerd en omgetoverd tot het nieuwe Thor-Park (investering 25 miljoen Euro). Via Oud-Waterschei, de Bret en Kattevenia bereiken we terug ons good old Soete Dal.

Praktisch:

Samenkomst en vertrek:Vijverplein om 11u00

Afstand: 61,7  km.

Parcours: zeer vlak

Picknick: we zijn nog op zoek naar een mooi pittoresk plekje...

Fietsleiding: Jaak, Lambert, Antoine en Peter

 

<
>
x