vtbkultuur Zuidrand (Edegem en ruime regio)

Zuidrand (Edegem en ruime regio)

Volkssterrenwacht Urania met gids

Vlaanderen telt maar zes volkssterrenwachten. Eén van de bekendste is gelegen in de Zuidrand, in Hove. Bovendien heeft deze sterrenwacht in 2019 het prestigieuze planetarium van de Zoo Antwerpen overgenomen. Hoog tijd dus om Urania in Hove te bezoeken!

Datum: 24/01/2020
Uur: 19:30
Uur van samenkomst: 19:20
Deuren open: 19:20
Plaats: Urania
Adres: Jozef Mattheessensstraat 60, 2540 Hove
Prijs leden: 12
Prijs niet-leden: 14
Thema: Wetenschap en techniek
Type: Groepsbezoek

Deze exclusieve rondleiding mét gids staat open voor maximum 25 personen. Je kijkt uiteraard naar de sterren met een professionele sterrenkijker, maar je krijgt ook een boeiende uitleg in het nieuwe planetarium en je kan genieten van de adembenemende, full-dome fim "Van Aarde tot Universum". 

Na de rondleiding kan je nog napraten in de "Astrobar" met een drankje op eigen kosten.

De buslijnen 91 , 92 en 243 houden halt op minder dan 5 min wandelen van de sterrenwacht. Urania is niet ver gelegen van de spoorlijn tussen Antwerpen en Brussel. Je stapt af in het station van Hove en wandelt zo'n 10 min via de wandelweg naast het spoor. Voor wie met de wagen komt, is er een ruime parking voorzien achteraan het hoofdgebouw. Er zijn ook meerdere parkeerplekken voorzien voor mensen met een beperking. Je bereikt de hoofdparking via de Albert Rodenbachstraat t.h.v huisnummerr 36. Vervolgens volg je de pijlen onthaal naar de hoofdingang.

<
>
x