vtbkultuur Zuidrand (Edegem en ruime regio)

Zuidrand (Edegem en ruime regio)

Sint-Ursula-Instituut (Onze-Lieve-Vrouw-Waver)

Een exclusief bezoek aan de parel van Art Nouveau. Met een gids bewonderen we de unieke wintertuin maar ook alle andere zalen van dit exclusieve meisjespensionaat. Zweinstein op 20 km van de Zuidrand! Amateurfotografen mogen foto's nemen.

Datum: 16/02/2019
Uur: 14:00
Uur van samenkomst: 13:45
Plaats: Ursulineninstituut
Adres: Bosstraat 9, 2861 Onze-Lieve-Vrouw-Waver
Prijs leden: 8 euro
Prijs niet-leden: 10 euro
Thema: Architectuur
Type: Groepsbezoek
Beschikbare plaatsen: 1

Het indrukwekkende school- en kloostercomplex van de zusters Ursulinen was ooit een ‘pensionnat de demoiselles’ met internationale uitstraling, wat prachtig tot uiting komt in de schitterende architectuur.  Met een gids bezoeken we de verschillende beschermde kloosterruimten zoals de Ursulazaal, de Alpenzaal, de Empiregang, de Feestrefter, de magnifieke kloosterkerk, de Pianogalerij, het Oratorium en het museum. Het pronkstuk is zonder twijfel de indrukwekkende wintertuin, volledig in Art Nouveau-stijl. De glaskoepel met zijn veelkleurig en verfijnd glas-in-lood (200 m²!), zorgt voor een betoverend spel van licht en kleur. Liefhebbers van architecturaal erfgoed, exotische planten én van Harry Potter mogen dit niet missen.

Een gespecialiseerde gids leidt ons gedurende 2 uur rond in het volledige gebouwencomplex. We hebben ook expliciet de toelating om foto's te nemen (zonder statief). Voor de bereikbaarheid zie http://www.visitwintertuin.be/Bereikbaarheid

Verzeker uw plaats voor dit exclusieve bezoek door snel in te schrijven, dit is een unieke kans. Je kan enkel inschrijven via de oranje knop op deze pagina.

<
>
x