vtbkultuur Zuidrand (Edegem en ruime regio)

Zuidrand (Edegem en ruime regio)

Schubertiade met inleiding én receptie

Het comité Edegemse concerten bestaat 50 jaar en viert dat met een bijzonder concert met de integrale uitvoering van de "Winterreise" van Schubert. Dankzij vtbKultuur kan u dit bijwonen met een interessante inleiding door Roland De Munck én achteraf een feestelijke receptie.

Datum: 01/12/2019
Uur: 14:00
Uur van samenkomst: 13:50
Deuren open: 13:45
Plaats: Het Zwaluwnest
Adres: Drie Eikenstraat 16, 2650 Edegem
Prijs leden: 13
Prijs niet-leden: 14
Thema: Muziek
Type: Podiumactiviteit - concert
Foto's: Bekijk foto's van deze activiteit (slideshow)

Een jongeman wordt afgewezen door zijn geliefde.  Hij verlaat het huis en het dorp waar hij gewoond heeft en trekt te voet door sneeuw en duisternis, een enkele reis naar het onbekende.

Dat is het thema van de beroemde liedercyclus "Die Winterreise" van Franz Schubert. Speciaal voor de feesteditie van de Edegemse concerten brengen de tenor Adriaan De Koster en pianist Peter Oerlemans dit hoogtepunt van de Romantiek naar de Sint-Antoniuskerk van Edegem.  Daarnaast komen ook andere pianostukken van Schubert aan bod.

Pianist Roland De Munck geeft eerst om 14:00 een inleiding bij dit werk en zijn componist. Deze inleiding vindt plaats in het Zwaluwnest en duurt ongeveer drie kwartier. Vervolgens kan u te voet naar de nabije Sint-Antoniuskerk, Drie Eikenstraat Edegem. Er zullen uitstekende plaatsen voor u gereserveerd zijn. 

Na het concert wordt u rond 16:30 een gratis receptie aangeboden in Huis Hellemans, Strijdersstraat 14, Edegem (wederom op wandelafstand).

De Sint-Antoniuskerk is bereikbaar met de bussen 32, 130/131, 140, 190, 192, 193, 195.

Mis deze unieke culturele ervaring niet. "Winter is coming" zal nooit meer hetzelfde klinken. 

<
>
x