vtbkultuur Zottegem

Zottegem

vtbKultuur-pas: zot veel cultuur voor het hele gezin!
Ben je gek van cultuur en zie je het wel zitten om voordelig van cultuur te genieten? Dan moet je beslist een vtbKultuur-pas aanschaffen!

Voor 20 euro ben je een jaar lang lid van onze culturele bende. Jouw vtbKultuur-pas is bovendien geldig voor alle inwonende gezinsleden.

NIEUW: Wie een vtbKultuur-pas 2021 heeft, krijgt een gratis verlenging van het lidmaatschap tot eind 2022! Je hoeft hiervoor niets te doen. De vtbKultuur-pas 2022 valt begin februari in je brievenbus. Wie in 2021 nog een vtbKultuur-pas koopt, is voor 20 euro met het hele gezin lid tot 31/12/2022.

Hoe word je lid?

U kan zich lid maken via één van de bestuursleden
of u kan ook een mailtje sturen naar jacques.podevijn@telenet.be
met vermelding van uw naam, voornaam en telefoonnummer,
en je stort 20 euro op rekening BE79 6713 1641 9933 met vermelding van uw naam, emailadres en "lidgeld".

Je vtbKultuur-pas valt wat later in je brievenbus.

We beloven dat je geen spijt zal krijgen van je vtbKultuur-pas en wensen je veel cultuurplezier.

Jouw voordelen op een rijtje:
Je maakt deel uit van een groep enthousiaste cultuurliefhebbers waarmee je samen van cultuur kunt genieten.
Je kan aan alle activiteiten van alle vtbKultuur-groepen deelnemen aan ledenprijs. Jaarlijks staan er ongeveer 2500 vtbKultuur-activiteiten op de agenda. Je vindt ze op www.vtbkultuur.be/activiteiten.
Je krijgt 5 euro korting bij de aankoop van een Open Monumentenkaart. Je betaalt dan 20 in plaats van 25 euro. Met een Open Monumentenkaart krijg je toegang tot uitzonderlijke erfgoedplaatsen in Vlaanderen en heel wat kortingen en voordelen bij meer dan 250 monumenten in Vlaanderen.
Je krijgt 6 euro korting bij de aankoop van een Museumpas. Je betaalt dan 53 in plaats van 59 euro om een jaar lang de permanente tentoonstellingen van meer dan 170 musea gratis te bezoeken. Ook heel wat tijdelijke tentoonstellingen kan je gratis of met fikse korting bezoeken. Deze korting is enkel geldig voor een nieuwe Museumpas, niet voor een hernieuwing.
10 % korting op een toegangsticket voor Historium Brugge. Korting enkel te verzilveren aan de ticketbalie.
10 % korting voor een toegangsticket van Sealife in Blankenberge.
2 euro korting op een toegangsticket voor Verbeke Foundation in Kemzeke.
2 euro korting op een toegangsticket voor Mudel, Museum voor Deinze en de Leiestreek.
2 euro korting op een toegangsticket voor Parcum in Leuven. 
1 euro korting op een toegangsticket voor MuseOs Koksijde.
1 euro korting op een toegangsticket voor Tabaksmuseum Wervik.
2 euro korting op een toegangsticket voor Abdijmuseum Ten Duinen Koksijde.
2 euro korting op een toegangsticket voor volwassenen bij het Yper Museum.
2 euro korting op een toegangsticket voor volwassenen bij het In Flanders Fields Museum in Ieper.
5 euro korting op een toegangsticket voor Atelier Roger Raveel in Zulte.
10 % korting in de onlineshop van Uitgeverij Lannoo. 
Je krijgt minstens 4 keer per jaar onze nationale nieuwsbrief OOGwenk, boordevol culturele inspiratie, in je mailbox.
Je krijgt regelmatig extra (tijdelijke) voordelen zoals mooie kortingen voor unieke voorstellingen of evenementen. Momenteel hebben we onderstaande acties:
 

Tijdelijke voordelen
 
20 % korting op 'Klankboeken' Lannoo
Speciaal voor vtbKultuur ging Uitgeverij Lannoo op zoek naar boeken die passen in ons jaarthema ‘Klank’. Wat dacht je van ‘Een leven lang dromen’, over 70 jaar Raymond van het Groenewoud of ‘Als ’t maar geestig is’, 80 prenten en vertellementen van Willem Vermandere? Of is ‘Als muziek spreekt’ van Marc Erkens meer iets voor jou? Dat is een boek over wat Bach en de anderen met ons doen … Deze geselecteerde boeken kan je momenteel via de webshop bestellen met een fikse korting van 20 %.

Ga naar de webshop en gebruik de kortingscode 'vtbkultuurklank' in je winkelmandje. De code is geldig op de geselecteerde titels tot 31/10/2021 of zolang de voorraad strekt. De code is niet cumuleerbaar met andere promoties of actiecodes.

 
E/MOTION (expo): 4 euro korting
Van 4 september 2021 tot en met 23 januari 2022 - MoMu / Antwerpen

Hoe geeft mode uitdrukking aan emoties die leven in de samenleving? Zoals angst of verlangen? Hoe kan de modeindustrie zich heruitvinden en welke rol spelen ontwerpers daarbij? E/MOTION blikt terug op de sociale, politieke en psychologische omwentelingen van de voorbije drie decennia en de impact die ze hadden op mode.

Op vertoon van je vtbKultuur-pas krijg je 4 euro korting op de algemene toegangsprijs voor de expo E/MOTION. Wil je online een toegangskaartje kopen, gebruik dan de kortingscode ‘VTBMOMU21’. Neem je lidkaart mee naar de expo. Ze wordt ter plaatse gecontroleerd.

www.momu.be/nl/tentoonstellingen/emotion-nl

 
De Wereld van Steve McCurry (expo) 
Van 1 juni tot 1 september 2021 - Waagnatie / Antwerpen

De Wereld van Steve McCurry toont meer dan 200 foto’s op groot formaat. Het is de meest uitgebreide en meest volledige retrospectieve die aan deze gerenommeerde Amerikaanse fotograaf gewijd is. We kunnen de bekendste foto’s uit zijn 40-jarige carrière bewonderen, maar ook recent werk en heel wat foto’s die niet eerder te zien waren. De meeste beelden van Steve McCurry zijn gekend over de hele wereld. Elk van hen bevat een complexe wereld vol ervaringen en emoties.

Via de webshop kan je tickets kopen met 10 % korting. Kies een datum in de kalender, voeg de promocode 'VTBKULTUUR' in en vul je gegevens aan. De korting is geldig voor tickets voor volwassenen en kinderen en zolang de voorraad strekt. Max. 10 tickets per bestelling. Niet cumuleerbaar met andere promoties en/of met terugwerkende kracht. Neem je lidkaart mee naar de expo. Ze wordt ter plaatse gecontroleerd.

www.stevemccurryexpo.com

 
Dino World: 10 % korting
Van 1 juni tot 31 augustus 2021 - Brussels Expo

Reis meer dan 65 miljoen jaar terug in de tijd en ontdek een wereld waar de meest buitengewone wezens regeerden die onze planeet ooit gekend heeft: dinosaurussen. Een leuk, leerzaam, fascinerend parcours dat elk kind in een avonturier verandert en die iedereen naar een unieke en wonderlijke wereld zal brengen!

Via de webshop kan je tickets kopen met 10 % korting. Kies een datum in de kalender, voeg de promocode ‘VTBKULTUUR’ in en vul je gegevens aan. De korting is geldig voor tickets voor volwassenen, kinderen en familypass vanaf 1 juni zolang de voorraad strekt. Max. 10 tickets per bestelling. Niet cumuleerbaar met andere promoties en/of met terugwerkende kracht.

Neem je lidkaart mee naar de expo. Ze wordt ter plaatse gecontroleerd.

https://expodino.be/?lang=nl

 
Taxi Taxi: 2 euro korting + gratis programmaboekje en drankje

6 augustus 2021, Middelkerke
1 oktober, Gent

Deze succesvolle top-komedie van auteur Ray Cooney speelde jarenlang onafgebroken in het Londense West End. Het Farcetheater brengt de voorstelling met een Vlaamse topcast in een plezante sfeer van de jaren ‘70. Als lid van vtbKultuur betaal je 20 i.p.v. 22 euro voor een ticket. Als extraatje krijg je ook een gratis drankje en een programmaboekje. Reserveren is noodzakelijk via info@farcetheater.be of 0498 97 97 04 met vermelding ‘korting vtbKultuur’. Neem je lidkaart mee naar de expo. Ze wordt ter plaatse gecontroleerd.

https://farcetheater.be/taxi-taxi/

 
Oog in Oog met de Romeinen (expo): 2 euro korting
Van 6 februari tot 1 augustus 2021 – Gallo-Romeins Museum / Tongeren

Hoe was het écht om te leven in de Romeinse tijd, in Rome en ver daarbuiten? 
In deze unieke tentoonstelling verneem je het van de Romeinen zelf: jong en oud, arm en rijk.
Hun oprechte verhalen voeren je 2000 jaar terug in de tijd.
Ga op tocht door het Romeinse Rijk en bewonder 250 topstukken van het British Museum, in een sfeervol en strak decor.
‘Oog in oog met de Romeinen’: een verrijkende ervaring voor de hele familie! 

Op vertoon van de vtbKultuur-pas ontvang je een korting van 2 euro op de toegangsprijs expo. Individuele volwassenen (+18 jaar) betalen dan € 8 i.p.v. € 10. Het gebruik van de audioguide is in de toegangsprijs inbegrepen. 

www.gallo-romeinsmuseum.be


Arte Amanti (kamermuziekfestival): 25% korting
Op verschillende locaties in Vlaanderen worden zo’n 40 concerten georganiseerd. Arte Amanti brengt jong talent en kamermuziek van internationale topkwaliteit naar steden en gemeenten buiten het gekende cultuurcircuit. Het publiek kan op die manier aan democratische prijzen en zonder grote verplaatsingen te maken genieten in eigen dorp, stad of regio.

Het programma vind je op www.arte-amanti.be.

Tickets kan je bestellen via reinilde@arte-amanti.be met vermelding van vtbKultuur en lidnummer van de vtbKultuur-pas. Na betaling is de reservatie definitief. 

 

Yuste-Gent Flamenco Festival: 3 euro korting
Van 9 tot 12 september 2021 vindt in Gent een gloednieuw Flamencofestival plaats met medewerking van verschillende cultuurhuizen. Ze benadrukken hiermee de speciale band tussen Gent en Spanje met Keizer Karel als spilfiguur. In 1500 werd hij geboren in het Prinsenhof in Gent. Op het einde van zijn leven trok de oude monarch zich terug in het klooster van Yuste, in Extremadura, waar hij in 1558 stierf. Op het programma van het festival:

Donderdag 9 september 2021 om 19 uur: productie ‘Exodus’ met vervolgens om 21 uur de première van ‘Antonio Lizana Kwintet featuring Myrddin’.
Vrijdag 10 september 2021 om 19 uur: première dansvoorstelling ‘Los Misterios de Rosario van Irene Álvarez’. Om 21 uur: de toonaangevende Flamencozanger Jesús Méndez en zijn gezelschap.
Zaterdag 11 september 2021 om 19 uur: de productie Caminando van Jan Van Liefferinge en om 21 uur: dansvoorstelling Reencuentro van de Spaanse flamencodanseres Asunción Pérez Choni.
Zondagvoormiddag 12 september 2021: slotconcert van Raul Cantizano met ‘Flamenco Extendido’. 
vtbKultuur-leden ontvangen een korting van 3 euro. In voorverkoop betalen ze slechts 17 euro i.p.v. 20 euro, aan de kassa 20 i.p.v. 23 euro. De ticketwebsite staat vanaf 9 juli online: www.decentrale.be; de ledenkorting kan je verzilveren met promotiecode 'YUSTE2VTB'. Neem je lidkaart mee naar het festival. Ze wordt ter plaatse gecontroleerd.

 

Antwerp Symphony Orchestra, Glamoreuze filmmuziek met Broadway-ster: 5.5 euro korting
Op zaterdag 18 september 2021 brengt Antwerp Symphony Orchestra een Hollywood Rhapsody. De Elisabethzaal rolt de rode loper uit voor verrukkelijke filmmuziek uit Hollywood. Geniet van een glamoureus avondje weg met muziek van Tom & Jerry, E.T. en Gone with the Wind. Actrice en Broadway-ster Kim Criuswell maakt het concert compleet met tijdloze songs als The Trolley Song en I Got Rhythm en dat alles onder de swingende leiding van John Wilson, vaste gast op de BBC Proms.
 
vtbKultuur-leden betalen voor dit concert slechts 29,50 euro i.p.v. 35 euro (rang 1 en rang 2). Surf naar de webshop, selecteer de gewenste plaatsen in rang 1 (gele bollen) of 2 (groene bollen) en druk op 'verder gaan met bestelling'. Onder het overzicht van je bestelling druk je op 'Kortingscode' en vul je 'VTBHOLLYWOOD2122' in. Druk op 'promocode toevoegen'. De korting wordt automatisch verrekend. Neem je lidkaart mee naar de voorstelling. Ze wordt ter plaatse gecontroleerd.


Sleeping Beauty (ballet): 15% korting
Opgelet: normaal waren deze voorstellingen voorzien voor het voorjaar van 2021. O.w.v corona zijn ze een jaar uitgesteld! 

Van eind februari tot begin maart 2022 in Concertgebouw Brugge, Stadsschouwburg Antwerpen, Ethias Theater Hasselt en Capitole Gent.

Het ballet Sleeping Beauty of Doornroosje, met een zwierige partituur van Tsjaikovski, groeide uit tot een van de allerbekendste balletten uit de 19de eeuw. Sleeping Beauty laat dansers toe op hun hoogste niveau te dansen. Meer dan 120 artiesten, schitterende decors en kostuums met een live symfonisch orkest, zorgen voor een betoverende en spectaculaire balletervaring voor de hele familie.

Meer info en tickets: http://www.primadonnaevents.be/vtbkultuur.html 

<
>
x