vtbkultuur Zottegem

Zottegem

KNIPOOGDAG

Knipoogdag in Oudenaarde

Datum: 05/05/2019
Uur: 10:00
Uur van samenkomst: 10:00
Plaats: Oudenaarde
Prijs leden: 37 euro
Prijs niet-leden: 40 euro
Type: Evenement

In de Vlaamse Ardennen ontdek je gezellige dorpjes in een verrassend en glooiend landschap met beboste heuveltoppen, prachtige panorama’s en koppige kasseiwegen waarop elk jaar opnieuw de wielerklassiekers voorbijrazen. Maar ook wie houdt van cultuur, erfgoed en streekproducten wordt hier op z’n wenken bediend. Proef van Oudenaarde en geniet van een van Vlaanderens mooiste regio's!

Ochtendprogramma : Kruishoutem,  ecologische  viskwekerij* Aqua4C is een ecologische viskwekerij die gebruik maakt van de restwarmte van de naburige tomatenserres. Het bedrijf kweekt er op een duurzame manier omegabaarzen. De vissoort leeft in hemelwater en krijgt uitsluitend plantaardig voedsel. Op het einde van het bezoek kan je proeven van deze  (h)eerlijke vis.

Middagmaal: De groepsmaaltijd voorzien we in Salons Mantovani, gelegen aan de rand van Oudenaarde.

Namiddagprogramma:  kunststad Oudenaarde  als hoofdgerecht In de namiddag, van 14 tot 17 uur, kan je individueel of in kleine groepjes en aan de hand van een programmablad Oudenaarde verkennen. Met je vtbKultuur-button opgespeld ben je welkom op verschillende bezoekpunten. Je ontdekt onder meer monumenten, erfgoedsites, cultuurhuizen en musea. Gidsen zorgen ter plekke voor de nodige informatie, soms nemen ze je mee voor een korte rondleiding of wandeling.

Staan op het programma:

• Verken de belforttoren van het gotische stadhuis.

• Ontdek het roemrijke verleden van Oudenaarde in museum MOU.

• Kuier door de stad langs het stadhuis met de Lakenhalle, het Huis De Laling met de Oudenaardse wandtapijten, de Kerk van Pamele, het Begijnhof, het Liedstkasteel.

• Breng een ode aan de Ronde van Vlaanderen in het unieke fietsmuseum.

• Proef een Ename en beleef 1000 jaar geschiedenis van Ename in de archeologische site van de voormalige benedictijnerabdij.

• Bezoek het Provinciaal Archeologisch Museum met de foodarcheoloog.

• Stap de prachtig gerestaureerde  Sint-Laurentiuskerk en de binnentuin van  het 18de-eeuws Huis Beaucarne binnen.

 

De KnipoogDag wordt afgesloten in de abdij Maagdendale met een typisch Oudenaards biertje.

<
>
x