vtbkultuur Zedelgem

Zedelgem

IEPER - knipoogdag 2020

De volgende KnipoogDag vindt plaats op zondag 22 maart 2020 in de Westhoek. In de voormiddag kan je op stap gaan met een vtbKultuur-groep in Poperinge, Zonnebeke of Heuvelland. In de namiddag staat Ieper op het menu met een boeiend programma voor individuele bezoekers.

 

Datum: 22/03/2020
Uur: 10:00
Plaats: Ieper
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Groepsbezoek

In de voormiddag gaan van het Passchendaele Memorial Park in Zonnebeke naar de kerk en dan naar het Tyne Cot Cemetery Passendale

s'middags kunt u genieten van een lunch.

In de namiddag, van 14 tot 17 uur, kan je individueel of in kleine groepjes en aan de hand van een programmablad Ieper verkennen. Met je vtbKultuurbutton opgespeld ben je welkom op verschillende bezoekpunten. Je ontdekt vele monumenten die getuigen van een zeer rijk en divers verleden. Tijdens de middeleeuwen was Ieper een bloeiende handelsstad en één van de grote Vlaamse lakensteden naast Brugge en Gent. De indrukwekkende Lakenhallen is het bewijs van deze glorieperiode. Ook de Sint- Maartenskathedraal en de prachtige vestingen dateren uit dit tijdperk.
Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd de charmante stad herleid tot een grote puinhoop. Ieper werd bijna volledig vernield door vier jaren van zinloos geweld.
Met respect voor het verleden bouwden de Ieperlingen hun stad weer op. Ieper telt ook heel wat mooie kerken waarvan de verschillende torens de skyline van de stad op vandaag nog kenmerken. Gidsen staan ter plekke en laten je verder kennismaken met de vele gekende en minder gekende pareltjes van Ieper.

 

Voor vtb-vab Leden 14,00 EUR lunch niet inbegrepen

 

<
>
x