vtbkultuur Zandhoven

Zandhoven

'Vroeger was alles anders - het leven in de fifties'

Het gaat over schepjes cichorei in de koffie, buurtcinema’s en Leuvense stoven. Maar ook over telegrammen, bedevaarten naar Lourdes en buitentoiletten. Een boeiende en vermakelijke lezing! Verrassend voor jongere generaties, en bijzonder herkenbaar voor wie een dagje ouder is.

Datum: 24/10/2019
Uur: 19:30
Deuren open: 19
Plaats: Evenementenhal De Populier
Adres: Populierenhoeve 22, 2240 Zandhoven
Plaats van bijeenkomst: Zaal Lotus
Prijs leden: 10
Prijs niet-leden: 12
Thema: Literatuur
Geschiedenis en erfgoed
Type: Reportage of lezing
Foto's: Bekijk foto's van deze activiteit (slideshow)

Sinds de golden sixties nam de welvaart in België spectaculair toe en veranderde het dagelijks leven op alle vlakken. Als kind van de moderne tijd heeft historicus en schrijver Korneel De Rynck nooit iets anders gekend. Maar hoe zag het leven eruit vlak vóór die stroomversnelling, ingeluid door Expo 58? Wat aten de mensen toen? Hoe wasten ze zich? Hoe verplaatsten ze zich, en hoe vulden ze hun schaarse vrije tijd in? De Rynck dook in het verleden en schreef er het boek Vroeger was alles anders (2018) over. 

‘Vroeger was alles anders’ reconstrueert in woord en beeld het leven aan het einde van de jaren vijftig. Het brengt voor even de oude tijd, de jaren stillekes, terug met tal van oude foto’s, beeldfragmenten en een streepje muziek. 

Korneel De Rynck (1986) is historicus en auteur. Hij won de Vlaamse Scriptieprijs 2008 en debuteerde in 2011 met De tuin van Tito. Een reis langs de spoorlijn Belgrado-Sarajevo (nominatie VPRO Bob den Uyl-prijs en winnaar Groene Waterman-publieksprijs). Daarna publiceerde hij twee boeken over de Eerste Wereldoorlog: IJzeren oogst (2014) en de reisgids In Europese velden (2017). De auteur hield ook reeds meer dan honderd lezingen omtrent zijn vorige boeken voor diverse culturele verenigingen.

 

Kom naar dit boeiend verhaal luisteren en maak kans om het boek 'Vroeger was alles anders', ter waarde van 22.50 euro te winnen. 

Tickets: € 10 leden – € 12 niet-leden 

Reserveer nu bij voorkeur online of mail naar zandhoven@vtbkultuur.be 

Ben je reeds lid van VAB dan ben je automatisch ook lid van vtbKultuur.

 

Vroeger was alles anders streeft niet zozeer volledigheid dan wel een ongegeneerd leesplezier na. De Rynck lepelt dat plezier als klokspijs in. Dankzij de ontelbare kleurrijke verhalen en pittige uitweidingen verveelt de lezer zich nooit.’ – De Morgen ****

Een vermakelijk kijk- en leesboek over het verleden.’ – Gazet van Antwerpen

‘Een geweldig boek! – Radio 2, De Madammen

Momenteel een van de best verkochte geschiedenisboeken!

 

Thema: Verhalen

<
>
x