vtbkultuur Zandhoven

Zandhoven

Voorlezen was nog nooit zo leuk

Kom luisteren en ga mee op ontdekkingstocht in kinderboekenland. Je gaat naar huis met grote goesting en plezante tips om (voor)lezen nog leuker te maken.  Met een doe workshop en toonmoment voor de kinderen. 

Datum: 16/11/2019
Uur: 14:00
Deuren open: 13.30
Plaats: Bibliotheek
Adres: Amelbergastraat 42, 2240 Zandhoven
Prijs leden: gratis
Prijs niet-leden: gratis
Type: Reportage of lezing
Foto's: Bekijk foto's van deze activiteit (slideshow)

De lezing begint met een boeiend verhaal waarbij de ouders, leerkrachten, begeleiders en opvoeders meeluisteren, samen met de kinderen
Na het verhaal gaan Vine en de kinderen knutselen, praten en iets leuks creëren rond een of meerdere boeken. Ondertussen geeft Ria je eenvoudige en praktische tips om jouw voorleescapaciteiten te bevorderen en wat je zou kunnen doen om meer leesplezier bij te brengen bij kinderen. Daarna is er een toonmoment waarin de kinderen hun creatie voorstellen en ronduit vertellen over hun beleving in de workshop. 

Waarom is voorlezen zo belangrijk? Kinderen die al vroeg kennismaken met boeken blijken taalvaardiger, kunnen sneller lezen en beter rekenen. Ze lezen bovendien graag en ze zijn vaker lid van de bibliotheek. Samen in een boekje kijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren kennen, verhaaltjes vertellen en beluisteren, haalt bovendien de band tussen ouders en kinderen aan. Het is 'quality time', goed voor een levenslange herinnering aan warme momenten en geborgenheid.

Ria Dorssemont is Vlaanderens eerste lees-juf, praktijk docente leesbevordering bij de lerarenopleiding en recensente van kinderboeken.
Vine, dochter van Ria en schooljuf in hart en nieren, die haar lessen opbouwt vanuit kinderboeken

 

We ronden deze lezing/workshop af met het verloten van een boeiend en leerrijk boek.

 

Deze lezing/workshop word je gratis aangeboden in samenwerking met de Gemeente Zandhoven. 

Reserveer nu plaatsen, bij voorkeur online of mail naar zandhoven@vtbkultuur.be 

 

Thema: Verhalen

<
>
x