vtbkultuur Zandhoven

Zandhoven

Antwerp Symphony Orchestra: "Paul Lewis ontroert met Mozart" - Inschrijvingen afgesloten

Een romantische middag met meesterwerken van Mozart. Zijn Pianoconcerto nr. 27 was het laatste wapenfeit van Mozart als concertsolist. Je kan er een groot aandeel melancholie en berusting in ontdekken, alsof de componist zijn einde voelde naderen.

 

Datum: 07/03/2020
Uur: 15:00
Plaats: Koningin Elisabethzaal
Adres: Astridplein 26, 2018 Antwerpen
Prijs leden: 34,20
Prijs niet-leden: 38
Thema: Muziek
Type: Podiumactiviteit - concert
Beschikbare plaatsen: 10
Foto's: Bekijk foto's van deze activiteit (slideshow)

Met zijn indringende Maurerische Trauermusik die hij schreef voor de vrijmetselaarsloge, bouwde Mozart een brug naar de Romantiek. De ‘pastorale’ Tweede symfonie is Brahms’ wondermooie bijdrage aan dit nieuwe muziektijdperk waarin componisten vooral het hart lieten spreken.

 

Paul Lewis: piano 

Lewis wordt internationaal beschouwd als een van de toonaangevende musici van zijn generatie. Hij studeerde bij Joan Havill aan de Guildhall School of Music and Drama in Londen en bij Alfred Brendel en treedt regelmatig op met ‘s werelds meest vooraanstaande orkesten waaronder de symfonieorkesten van Boston, Chicago en Londen, de New York Philharmonic, het Koninklijk Concertgebouworkest. 

 

Philippe Herreweghe: dirigent

Herreweghe werd geboren in Gent en combineerde er zijn universitaire studies met een muzikale opleiding aan het conservatorium, waar hij piano volgde bij Marcel Gazelle. In dezelfde periode begon hij te dirigeren en in 1970 richtte hij het Collegium Vocale Gent op. Sinds 1997 is hij als dirigent verbonden aan het Antwerp Symphony Orchestra. 

 

Tickets: € 34,20 leden – € 38 niet-leden (rang 1), inclusief programmaboekje.

De plaatsen zijn beperkt! Reserveer jouw tickets vóór 15 december 2019, bij voorkeur online of mail naar zandhoven@vtbkultuur.be 

Ben je reeds lid van VAB dan ben je automatisch ook lid van vtbKultuur.

Bereikbaarheid: https://www.koninginelisabethzaal.be/hoe-bereiken

Theatermenu: https://www.koninginelisabethzaal.be/het-theatermenu

 

Thema: Genieten x pi

 

<
>
x