vtbkultuur Zandhoven

Zandhoven

KnipoogDag Genk 'Cultureel Stadsfestival'

Genk verwent! Boeiend mijnerfgoed, ongerepte natuur, vernieuwende cultuur- en kunstprojecten, multicultureel smullen. De jongste stad van België heeft het allemaal en nodigt je graag uit voor een boeiende ontdekkingstocht tijdens onze KnipoogDag!

Datum: 25/03/2018
Uur: 10:00
Plaats: C-mine
Prijs leden: 14 euro (halve dag 7 euro)
Prijs niet-leden: 20 euro (halve dag 10 euro)
Thema: Architectuur
Andere culturen
Geschiedenis en erfgoed
Natuur
Type: Groepsbezoek
Beschikbare plaatsen: 20
Foto's: Bekijk foto's van deze activiteit (slideshow)

KnipoogDag 'Genk verwent'

Ochtendprogramma: VOLZET

Bezoek aan de Cosmodrome. Domein Kattevennen is de Genkse toegangspoort tot het enige nationaal park van Vlaanderen. Hier ontdek je de Cosmodrome, een planetarium met gigantische sterrenkijker en een 360°-projectiehemel. Maak je klaar voor een adembenemende ontdekkingstocht langs sterren, planeten en andere mysterieuze fenomenen.

Voor het ochtendprogramma dien je vooraf in te schrijven voor 13 februari 2018.

Namiddagprogramma

C-mine, op de oude mijnsite van Winterslag, is dan onze uitvalsbasis om Genk verder te verkennen. Dan kun je op eigen houtje deelnemen aan heel wat activiteiten. We geven je alvast enkele tips om er een boeiende namiddag van te maken:

 • Verken het Energiegebouw dat plaats biedt aan het cultuurcentrum en designcentrum.

 • Daal af in het ondergrondse belevingsparcours C-mine Expeditie. Hier wandel je door oude tunnels en langs nieuwe uitdagende installaties tot op de top van de schachtbok.

 • Ontdek het voormalige metaalmagazijn dat nu het werkterrein is van Pieter Stockmans, de internationaal gerenommeerde keramist.

 • Loop verloren in het Labyrint, een imposante stalen installatie van het kunstenaars- en architectenduo Gijs Van Vaerenbergh.

 • Laat je verrassen met mini-concerten van de Genkse Academie voor Kunst in het Cultuurcentrum en C-Crib.

 • In de nabijgelegen Vennestraat smelten Italië, Turkije en Griekenland samen tot één zuiderse proeftuin. Je kan er pop-up activiteiten beleven in verschillende handelszaken.

 • De tuinwijk van Winterslag kan je spelenderwijs verkennen. Het spel OndersteBoven  daagt je uit om een mysterie op te lossen.

 Ook in het centrum van Genk kan je heel wat cultuur opsnuiven. Onze gratis pendelbus brengt je van C-mine naar het centrum van Genk en terug.

  • Verwonder je over de hedendaagse architectuur van de bibliotheek of het Botta-gebouw.

  • In de villa Le Coin Perdu, de voormalige kunstenaarswoning van Emile Van Doren, vind je een verrassende collectie van landschapsschilderijen en tekeningen uit het begin van de 20ste eeuw.

  • Orgelconcerten in de Sint-Martinuskerk.  

De KnipoogDag sluiten we af om 17.15  uur op het C-Mine pleinmet muzikale animatie. Op deze plek vind je ook het Labyrint, een imposante stalen installatie van het kunstenaars- en architectenduo Gijs Van Vaerenbergh. Het einde van ons cultureel stadsfestival is voorzien om 18.00 uur.

Bestel nu je tickets voor de 'KnipoogDag': online of via e-mail zandhoven@vtbkultuur.be of telefonisch 0471/69 59 04.

Kostprijs KnipoogDag

Hele dag: 14 euro (leden), 20 euro (niet-leden)
Halve dag: 7 euro (leden), 10 euro (niet-leden)
Kinderen tot 12 jaar nemen gratis deel.

Ben je reeds lid van VAB dan ben je automatisch ook lid van vtbKultuur

Extra: lunch 20 euro (exclusief drank).

Met eigen vervoer.

Meer informatie: www.knipoogdag.be

Thema: Reizen

<
>
x