vtbkultuur Zandhoven

Zandhoven

High Tea

Vier vrouwelijke ondernemers bundelen hun talenten, vakkennis en creativiteit samen voor een gezellige High Tea. Van harte welkom op dit festijn voor alle zintuigen, met diverse lekkernijen en heerlijke thee.

Datum: 15/02/2020
Uur: 14:30
Deuren open: 14 uur
Plaats: Puur-Lokaal
Adres: Dorp 11, 2242 Pulderbos
Plaats van bijeenkomst: Il Cielo
Prijs leden: 23
Prijs niet-leden: 25
Thema: Culinair
Type: Cursus/workshop
Beschikbare plaatsen: 7
Foto's: Bekijk foto's van deze activiteit (slideshow)

Laat je inspireren en verrassen

Voor mensen die houden van genieten en van kwaliteitsvolle producten. Genieten van een gezellig samen zijn, in het moment bewust genieten van smaken en aroma’s, bewust beleven. Lekkernijen en thee op maat gemaakt, in een lokale en huiselijke sfeer, het verlengde van je eigen woonkamer.

Door het drinken van thee kan je reizen naar onbekende oorden, kan je deel uit maken van een gedicht, een herinnering of een verhaal, het nodigt uit tot dromen, een vlucht uit de realiteit, de alledaagse rush. Thee wordt zo een emotionele en spirituele ervaring, wellness voor de ziel.

Wie zijn deze vier vrouwelijke ondernemers die graag hun passie willen delen?                             

Tania Van Oerle: Terra Delicia
Ik ben Bourgondiër in hart en ziel. Genieten en natuur zijn twee sleutelwoorden voor mij. Als klein meisje werd ik voor het eerst geïnspireerd door mijn grootmoeder. Ik hing aan haar lippen en stond vol ver”wonder”ing toe te kijken hoe zij in haar potten stond te roeren. Later werd ik ingewijd in de kruidenwereld via mijn moeder die natuurgids is.

Puur passie werd koken voor mij. Ik eet en kook met al mijn zintuigen en koken is voor mij een ritueel om me te verbinden met mezelf, anderen en de natuur. Reizen en het letterlijk en figuurlijk “proeven” van andere culturen leverde me ook al veel inspiratie. Telkens ter plekke koken met lokale vrouwen voedt mijn hart. Uit die ervaringen en mijn grote nieuwsgierigheid is mijn eigen manier van koken ontstaan die ik heel graag deel met anderen via workshops en catering. 

Veerle Verhulst: À Volonthée
Thee is mijn leven. Ik hou van kruidenmengelingen, maar ook van pure theeën en mélanges met thee. Aroma’s zijn mijn grootste passie. Thee symboliseert voor mij warmte, gezelligheid, ‘zorgen voor’…  Aandacht en respect voor ingrediënten en materialen vind ik hierbij zeer belangrijk. Op die manier geef ik mijn kruiden- en theemengelingen een authentiek karakter.

Als herborist heb ik een achtergrond en kennis van het gebruik van kruiden in kruideninfusen. Als theesommelier ging er een hele nieuwe wereld open en zorgt thee nog elke dag opnieuw voor verwondering. À Volonthée betekent letterlijk: ‘naar believen, naar wens, volgens zijn wens’.

Sirin Bugöl: 1001 smaken
Ik ben geboren en getogen in België, maar mijn roots liggen in Turkije. De passie voor het koken ontwikkelde zich naarmate ik de smaak van het experimenteren in de keuken te pakken kreeg. Ik vind het belangrijk om vers, gevarieerd en gebalanceerd te eten om noodzakelijke voedingsstoffen op te nemen, en let er hierbij op om zo veel mogelijk seizoensgebonden en biologische lokale producten te consumeren.

In mijn afhaalkeuken ‘1001 smaken’, bied ik diverse maaltijden en zoetigheden aan met een knipoog naar de Turkse keuken. Ook gerechten die meer gekend zijn in de Vlaamse keuken komen aan bod, evenzeer als gezondere variaties van deegwaren en desserten.

Nele Joris: Puur-Lokaal
Il Cielo maakt deel uit van 3 beschermde en geklasseerde monumenten in de dorpskern van Pulderbos, nl. Hemel, Hel en het Vagevuur. Ik mag je dus van harte welkom heten in de hemel, ‘Il Cielo’, om de ‘High Tea’ bewust te be-LEVEN. 

Bewust be-Leven is mijn persoonlijke missie in het leven. Ik kan er enorm hard van genieten om elke avond een lekkere maaltijd op tafel te toveren. Deze bestaat hoofdzakelijk uit lokale korte keten producten, zodat we bewust de seizoenen op ons bord kunnen be-LEVEN. Aangezien het een passie is om mensen in de watten te leggen en ik mensen graag samenbreng, zal je met een warm hart naar huis kunnen gaan. Een warm hart vol met nieuwe vriendschappen, verbindingen en met een innerlijk gevoel, rijk gevuld met superlekker thee en hapjes.

Cadeautip! Ontvang per mail of via messenger een digitaal PDF of PNG flyer om af te drukken. 

 

Tickets: leden vtbKultuur en VAB 23 euro – niet-leden 25 euro.
Inschrijven is verplicht vóór 12 februari 2020.
Reserveer nu je kopje thee, bij voorkeur online of mail naar zandhoven@vtbkultuur.be

Ben je al lid van VAB dan ben je automatisch ook lid van vtbKultuur.

 

<
>
x