vtbkultuur Zandhoven

Zandhoven

A Magical History Tour - The Beatles

Herbeleef het boeiende sprookje van de meest succesvolle popgroep aller tijden: hoe zij door het samengaan van de drie T’s (talent, tijd, toeval) in die revolutionaire jaren zestig een uniek muzikaal en sociaal fenomeen geworden zijn, dat ook nu nog altijd tot de verbeelding spreekt!

Datum: 15/10/2020
Uur: 19:30
Deuren open: 19
Plaats: De Populier
Adres: Populierenhoeve 22, 2240 Zandhoven
Plaats van bijeenkomst: Zaal Lotus
Prijs leden: 10
Prijs niet-leden: 12
Thema: Muziek
Type: Reportage of lezing

Wat is er zo speciaal aan The Beatles?

Iedereen kent The Beatles als de meest succesvolle popgroep aller tijden en meerdere van hun songs zitten ingebakken in ons collectief cultureel geheugen, maar hoe is dat eigenlijk allemaal op die manier kunnen evolueren en waarom zijn uitgerekend zij de allergrootste? 

Hoe heeft hun stormachtige opklimming naar de top van populariteit zich ontwikkeld?

Hoe hebben zij zelf die turbulente periode beleefd?

Het gaat inderdaad over die magische ‘flower power’-periode, toen de wereld op korte tijd transformeerde van een starre zwart/wit samenleving naar een regenboog-droom waarin alles mogelijk leek en de legendarische Sergeant Pepper-elpee een centrale rol speelde. De Beatles zijn op meerdere vlakken echt baanbrekende trend-setters geweest en het ikonisch hoogtepunt waarnaar nog steeds bewonderend wordt opgekeken.

Gedurende tweemaal één uur wordt hun boeiende verhaal herbeleefd : hoe zij door het samengaan van de drie t's 'tijd, toeval, talent' een groep gevormd hebben, die zowel muzikaal als sociaal in die revolutionaire jaren zestig een uniek fenomeen geweest is, dat ook nu nog tot de nostalgische of nieuwsgierige verbeelding spreekt.

Vrees geen statische, droge voordracht. Het is een wervelende powerpoint-presentatie met heel wat beeld-, video- en muziek-materiaal en een belevenis waarbij ouderen zich weer jong zullen wanen en jongeren zullen begrijpen hoe de ouderen van nu zich toen gevoeld hebben.

A splendid time is guaranteed for all!


Peeter Vereecke studeerde klassieke filologie te Gent, was eerst leraar Latijn maar nam dan het verzekeringskantoor van zijn ouders over. Hij raakte geëngageerd in het lokaal verenigingsleven en de Evergemse gemeentepolitiek, o.a. als burgemeester.

Hij begon zich vragen te stellen over van alles en nog wat en ging op zoek naar de antwoorden. Zijn inzichten over de wereld, het leven, de mens zijn er drastisch door veranderd waardoor hij een aantal presentaties ontwikkelde over zowel muzikale als andere meer maatschappijkritische of speciale onderwerpen.

Telkens is het zijn ambitie de interesse te prikkelen via een evenwichtige mix van ontspanning en informatie. 

 

Cadeautip! Ontvang per mail of via messenger een digitaal PDF of PNG flyer om af te drukken.

Tickets: leden vtbKultuur en VAB 10 euro – niet-leden 12 euro.

Heb je zin om te komen luisteren?
Reserveer dan nu je stoel, bij voorkeur online of mail naar zandhoven@vtbkultuur.be

Ben je al lid van VAB dan ben je automatisch ook lid van vtbKultuur.

<
>
x