vtbkultuur Westhoek

Westhoek

vtbKultuur Westhoek bezoekt ballet Cherkaoui / Bausch

.

 

Datum: 21/06/2020
Uur: 15:00
Uur van samenkomst: 14:00
Plaats: Opera Gent
Adres: Schouwburgstraat 3, 9000 Gent
Plaats van bijeenkomst: Ingang Opera Gent
Prijs voorverkoop: 48€ (i.p.v. 55€!)
Thema: Podiumactiviteiten
Type: Evenement
Beschikbare plaatsen: 20

Met Le Sacre du printemps van Pina Bausch brengt Opera Ballet Vlaanderen een van de ijkpunten van de dansgeschiedenis naar Antwerpen en Gent. In combinatie met het fascinerende Noetic van Sidi Larbi Cherkaoui wordt dit een dansmatinee om nooit meer te vergeten. Drie redenen waarom je daarbij moet zijn.

De legendarische Pina Bausch. Bausch, voor wie haar niet kent, was een van de belangrijkste choreografen van de 21ste eeuw. Meer dan dertig jaar lang was ze artistiek directeur van het Tanztheater in Wuppertal, dat onder haar leiding uitgroeide tot een vooraanstaand internationaal gezelschap. De stukken van Bausch toeren over de hele wereld.

Een meesterlijk muziekwerk van Igor Stravinsky. Niet alleen de ogen, maar ook de oren worden verwend. Het Symfonisch Orkest van Opera Ballet Vlaanderen, onder leiding van muziekdirecteur Alejo Pérez, zal Bausch' ongeëvenaarde choreografie begeleiden. 

Uitbreken uit de routine met Noetic.Naast Le Sacre du printemps ontdek je een van de meest fascinerende werken van Sidi Larbi Cherkaoui: Noetic. Het stuk verkent de hunkering naar samenhang en structuur van de mens, en tegelijkertijd het verlangen om uit te breken uit die dagelijkse routine.  Een melancholische zoektocht, die begeleid wordt door de minimalistische muziek van Szymon Brzóska en het strakke decor van Antony Gormley. 


Praktisch:

Reserveer je ticket voor de voorstelling van zondag 21/06/2020 om 15u00 via westhoek@vtbkultuur.be en betaal slechts 48€ ipv 55€.

Let op: reservaties worden afgesloten op maandag 30 maart 2020 om 17u. Beperkt aantal plaatsen. Eigen vervoer.

Plaats: Opera Gent, Schouwburgstraat 3 te 9000 Gent

Duur: 2 uur, incl. pauze 

Gratis inleiding 45 min. voor aanvang van de voorstelling en nagesprek vlak na de voorstelling!

 

<
>
x