vtbkultuur Westerlo

Westerlo

Knipoogdag in Genk

Multicultureel stadsfestival met allerlei activiteiten in en rond Genk.

Datum: 25/03/2018
Uur: 09:00
Plaats: C-Mine Genk
Prijs leden: 14
Prijs niet-leden: 20
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Muziek
Podiumactiviteiten
Wetenschap en techniek
Type: Groepsbezoek

Ochtendprogramma – gezamenlijk programma voor de afdelingen uit de Kempen

Vanaf de P&R parking Geel West rijden we met autocar naar het Cosmodrome te Genk (autocar tegen 12€/persoon)

In kleine groepen (20 personen) en onder leiding van een gids bezoeken we het Cosmodrome

Domein Kattevennen is de Genkse toegangspoort tot het enige nationaal park van Vlaanderen. Hier ontdek je de Cosmodrome, een planetarium met gigantische sterrenkijker en een 360°-projectiehemel Een adembenemende ontdekkingstocht langs sterren, planeten en andere mysterieuze fenomenen.

Daarna begeven we ons naar de Site C-Mine, waar het kloppend hart van de Knipoogdag zich bevindt. Vanuit hier gaat een ieder zijns weegs, met de pendelbus naar het centrum voor een middagmaal of wel de cite verkennen waarover hieronder meer.

 

Namiddagprogramma

Het Genkse mijnerfgoed imponeert. C-mine op de oude mijnsite van Winterslag is de uitvalsbasis van onze KnipoogDag. De C staat voor creativiteit en combineert prachtig industrieel erfgoed met hedendaagse, artistieke bedrijvigheid. Verken het Energiebebouw dat plaats biedt aan het cultuurcentrum en designcentrum. Daal af in het ondergrondse belevingsparcours C-mine expeditie. Hier wandel je door oude tunnels en langs nieuwe uitdagende installaties tot op de tap van de schachtbok. Het voormalige metaalmagazijn is dan weer het werkterrein van Studio Pieter Stockmans, de internationaal gerenommeerde keramist. Op C-mine kom je ogen te kort!

Rond de mijn van Winterslag vind je een multiculturele wereld. In de Vennestraat smelten Italië, Turkije en Griekenland samen tot één zuiderse proeftuin. Je kan er verre specialiteiten ontdekken in de vele kruidenierszaakjes. 

Een pendelbus brengt je vanuit C-mine heen en terug naar het stadscentrum van Genk. Hier kom je in verwondering voor de hedendaagse architectuur van de bibliotheek of het Botta-gebouw. In de villa Le Coin Perdu, de voormalige kunstenaarswoning van Emile Van Doren, vind je dan weer een verrassende collectie van landschapsschilderijen en tekeningen vanuit het begin van de 20ste eeuw.

Tijdens de KnipoogDag duik je volledig in het mijnverleden en ontdek je hoe de industrie van toen de inspiratiebron vormt voor hedendaags design, kunst, creativiteit en innovatie. Verrassende concerten en boeiende gidsen kruiden je ontdekkingstocht.

 

Afsluiter

Op het C-mine plein sluiten we de KnipoogDag af met muzikale animatie. Op deze plek vind je ook het Labyrint, een imposante stalen installatie van het kunstenaars- en architectenduo Gijs Van Vaerenbergh.

 

Verdere informatie

www.knipoogdag.be

<
>
x