Cultuursmakers

Wervik

Multimediareportage Solar Bike Tour doorheen Azië

Met een zelfgemaakte fiets - uit bamboe en met solarpanelen - fietste globetrotter Grégory Lewyllie doorheen Azië. Een verhaal in woord en beeld.

Datum: 14/01/2022
Uur: 20:00
Plaats: GC Forum
Adres: Speiestraat 16, 8940 Wervik
Thema: Andere culturen
Type: Reportage of lezing

 

Grégory Lewyllie toert al vijftien jaar de wereld rond per fiets, meestal ver weg en voor een langere periode. Zo doorkruiste hij de voorbije jaren al heel wat landen in Latijns-Amerika en Azië. Telkens keert hij huiswaarts met fietstassen boordevol foto- en videomateriaal. Zijn laatste fietsreis moest hij vroegtijdig afbreken door corona perikelen. Maar dat gaf hem de kans om niet alleen een boek te schrijven over zijn laatste fietsreis doorheen Azië, maar om tevens een bijzondere reisvoorstelling te maken. En dat het iets bijzonders wordt kan je met eigen ogen aanschouwen want hij brengt zijn zelfgemaakte solar bamboefiets mee.

Een avond lang neemt deze wereldreiziger/-fietser je op sleeptouw via verhalen en anekdotes en heel veel beeldmateriaal (foto en film). De voorstelling is een compilatie van hoogtepunten, nu eens hilarisch, dan weer ingetogen ontroerend waarbij de focus op Azië ligt. Laat je een avond lang op sleeptouw nemen door de vele avontuurlijke belevenissen en reis mee in zijn bandensporen.

Een niet te missen voorstelling!

 

<
>
x