vtbkultuur Vrienden van de beiaard Mol

Vrienden van de beiaard Mol

Beste Beiaardvriend

 

Het Molse beiaarsdeizoen 2018 was weer een voltreffer!

Het startte met een gevulde zaal in het Cultuurcentrum"'t Getouw".

Hier speelden de kamerbeiaard van de Mechelse Beiaardschool met aan het klavier Wim en Elien Van den Broeck samen met een aantal ensembles van de Molse Academie voor Muziek en Woord.

De concerterende beiaardiers van de overige 13 zeer geslaagde concerten konden weer rekenen op een ruime belangstelling van trouwe luisteraars.

 

Voor de concertcyclus van dit lustrumjaar (65ste concertjaar) nodigden we weer gerenomeerde beiaardiers van wereldformaat uit!

Eindigen doen we in Mol op 31 augustus met een duoconcert door 2 vituozen m.n. onze beiaardier Carl Van Eyndhoven en Ludio Mariën, accordeonist.

Ook in Postel kunnen 5 concerten beluisterd worden, telkens op zondagnamiddag (02/06 - 30/06 - 28/07 - 25/08 - 29/09) om 15.00 u. en tevens op 15 augustus.

 

Voor onze jaarlijkse beiaarduitstap (ditmaal de 29ste) bezoeken wij op 5 oktober de nieuwe Vredesbeiaarden van Aarschot en Park-Heverlee; daarna reizen we door naar Tienen.

Wekelijks wordt de beiaard van de St.-Pieterstoren bespeeld op zaterdagnamiddag van 15.30 u. tot 16.30u. 

 

Aansluiten bij onze vriendenkring kan door een bijdrage van € 16 over te maken op rekeningnummer BE49 8538 7382 8471 t.n.v. Vrienden van de Beiaard Mol.

Hiervoor ontvang je een programmabrochure, een voorbehouden zitje op de luisterplaats (binnenkoer van de Kunstakademie Markt 28 Mol) en de nabespreking met drankje na de concerten in Mol-centum. Ook deelnemen aan onze jaarlijkse excursie is via uw lidmaatschap mogelijk.

Wij hopen je tijdens dit concerseizoen meermaals te mogen begroeten.

 

Herman Valgaeren

Coördinator Vrienden van de Beiaard-Mol

 

 P.S.: Onze programmabrochure (in pdf-formaat) van de jaarlijkse zomerconcertencyclus vind je onder de hoofding "Op de hoogte blijven - Overzicht Nieuwsbrieven"

<
>
x