vtbkultuur Vrienden van de Beiaard Mol

Vrienden van de Beiaard Mol

70 jaar Beiaard Mol - Geert D'hollander

Beiaardconcert St.-Pieterstoren

Datum: 17/07/2021
Uur: 20:00
Plaats: St.-Pieterstoren
Adres: Markt 1, 2400 Mol
Plaats van bijeenkomst: ACADEMIE BEELDENDE KUNSTEN
Prijs niet-leden: gratis
Thema: Muziek
Klank - jaarthema 2021
Type: Podiumactiviteit - concert

Geert D’HOLLANDER  (° 1965) is Vlaams-Amerikaans componist-beiaardier en sinds 2012 de 4de full-time beiaardier van Bok Tower Gardens (Lake Wales, Florida).

Eind de jaren negentig volgde hij Ronald Barnes op als beiaardier en professor aan de “University of California at Berkeley”. Hij geeft frequent Master Classes in de USA en Europa, en concerteert wereldwijd.

Geert componeerde meer dan 50 beiaardwerken die wereldwijd zijn gepubliceerd en behaalde meer dan 30 eerste prijzen tijdens internationale wedstrijden en werd bekroond met de prestigieuze “ANV-Visser Neerlandia Prijs” voor zijn compositie “Ciacona”. 

Op het programma van vandaag staat als opening Noord-Amerikaanse beiaardmuziek; verder programmeerde Geert “Van snaren naar klokken” met de Sonatine III voor gitaar van Mauro Giuliani (1781-1829).                                      Hij vervolgt met beiaardbewerkingen van o.a. Edward Grieg door Anton Brees uit het Bok Tower Archief . Hij eindigt dit bijzonderconcert met  beiaardmuziek gecomponeerd door vader Jos en zoon Geert D’hollander.

<
>
x