vtbkultuur Vosselaar

Vosselaar

Kultuur&Kamperen

Op zondag 22 maart nemen we deel aan de Knipoogdag - het beroemde vtbKultuur stadsfestival - in Ieper. In de voormiddag bezoeken we Poperinge, de stad van hop en bier en in de namiddag staan in Ieper vele musea en bezienswaardigheden voor ons open: o.a. In Flanders Field-museum. De dagen ervoor van af donderdag 19 maart verkennen we de omgeving van Ieper met o.a. een bezoek aan de commandobunker Kemmel en met de vertelwandeling De Baron van Bellewaarde.

In de maand mei verkennen we Brasschaat en omgeving: het Mariadomein in de wijk Rustoord, het Arboretum in Kalmthout, Perron Noord naast het vliegveld Maria-ter-Heide met een bezoek aan het Gunfire-museum en aan de verkeerstoren. Dit alles gecombineerd met een foto-zoektocht in Brasschaat zelf en een afsluitende golf-clinic op de Golf- Country Club Brasschaat.

In september stallen we onze motorhomes in Amiens - Noord Frankrijk, waar we een rijk programma te doen hebben: bezoek aan de kathedraal met lichtspel, het Jules Verne-huis, de kunstwijk Quartier Saint Leu en een vaartocht door de Hotillonnages ("drijvende tuinen"). Ook staat er een wandeling door het oude Amiens gepland. Dit alles met nederlands-talige gidsen.

<
>
x