vtbkultuur Vosselaar

Vosselaar

Picknicken in Brussel - Plazey-Festival

zaterdag 31 augustus:

We rijden met de trein naar Brussel en nemen met andere  afdelingen deel aan het Plazey-festival. We kunnen onze - zelf meegebrachte - picknick in het Elisabeth park nuttigen in de schaduw van de basiliek van Koekelberg. In de namiddag heb je keuze uit 4 activiteiten (vooraf keuze bekend maken a.u.b).

Datum: 31/08/2019
Uur: 11:00
Uur van samenkomst: nog bekend te geven
Plaats: Elisabethpark
Adres: Elisabethpark , 1000 Brussel
Plaats van bijeenkomst: station Turnhout
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Muziek
Type: Evenement

In het kader van "vtbKultuur Picknickt" heeft Brussel Oost (Pascale Merckaert en Johan Holvoet) ons uitgenodigd om deel te nemen aan hun picknick in het Elisabeth park.

We vertrekken met de trein vanuit Turnhout tot in Brussel waar we met het openbaar vervoer ter plaatsen in Elisabethpark van Koekelberg te geraken. (info vertrektijd volgt nog)

11u – 14u15   picknick (zelf meegebracht of aangekocht aan een van de eetstandjes)

14u15 – 14u30 begeleiders verzamelen hun deelnemers

14u30 – 16u   activiteiten vtbKultuur:

1. Begeleid bezoek aan ‘Embrace’: Johan Holvoet en Annemie Mattens gaan met een groep naar ‘Embrace’ en vertellen het verhaal van de  twintigste deportatietrein vanuit Mechelen naar Auschwitz, Simon Gronowski en Koenraad Tinel.

2. Begeleid bezoek aan de Basiliek: Jan Stacino vertelt meer over de geschiedenis van de Basiliek en neemt de deelnemers met de lift mee naar boven om hen de koepeltoren en het panorama over Brussel te tonen. 

3. Begeleid bezoek aan Chocolademuseum:Roger Platteau, onze eigen vtbKultuurchocolatier vertelt over zijn passie en de fontein op het Simonisplein. Yaprak neemt daarna de  deelnemers mee naar het Chocolademuseum waar een gids hen zal meer zal vertellen over de  geschiedenis en het productieproces van chocolade.

4. Optreden ‘Arc en ciel’ en Zaïrees gospelkoor.

16u - …  activiteiten Plazey! 

<
>
x