vtbkultuur Vosselaar

Vosselaar

Met Kultuur&Kamperen naar de Westhoek

Op het programma staan: - het vertrek van de Herdenkingstocht ’14 - ’18, - een wandeling langs de beeldenroute in Lo-Reninge, - een bezoek aan de Biscuiterie Jules De Strooper, - het dierenopvangcentrum De Zonnegloed in Oostvleteren, - het Quartier Sénégalais in Koksijde en - een rondleiding aan de helikopterbasis ter plaatse met een afsluitende maaltijd in de refter.

Datum: 12/08/2018 tot 16/08/2018
Uur van samenkomst: 17.00
Plaats: Boerderijcamping "Hoeve Maedelstede"
Adres: Pollinkhovestraat 42, 8647 Lo-Reninge (Polinkhove)
Prijs leden: € 199,00 p.p.
Prijs niet-leden: € 199,00 p.p.
Thema: Architectuur
Geschiedenis en erfgoed
Type: Meerdaagse uitstap/vtbKultuur-trip

zondag 12 augustus: 

Samenkomst op de boerderijcamping ‘Hoeve Maedelstede’ te Pollinkhove. In de latere namiddag maken we nader kennis bij een drankje en een hapje.

maandag 13 augustus: 

In de voormiddag maken we het vertrek mee van de “Herdenkingstocht ’14-‘18”, die georganiseerd wordt in het kader van de bevrijding na de eerste wereldoorlog, in 1918. In de namiddag maken we een wandeling langs de beeldenroute in Lo-Reninge. Deze dag sluiten we af met een gezamenlijke “paëlla à volonté”

dinsdag 14 augustus:

Met de fiets naar Lo-Reninge voor een geleid bezoek aan de “Biscuiterie Jules Destrooper”. Na de lunch (of picknick) fietsen we richting Oostvleteren waar we een bezoek brengen aan het dierenopvangcentrum “De Zonnegloed”, waarbij we ook een voedermoment meemaken. ’s Avonds kunnen we samen genieten bij een zelf-georganiseerde BBQ (facultatief).

woensdag 15 augustus:

In de voormiddag is er vrije tijd voor een fiets- of wandeltocht in de omgeving van Lo-Reninge. Kort na de middag vertrekken we met een busje richting Koksijde voor een geleide wandeling doorheen het “Quartier Sénégalais”, een villawijk in Koksijde die gebouwd werd in de tijd van de Belle Époque.

 donderdag 16 augustus:

We nemen afscheid van “Hoeve Maedelstede” en rijden naar Koksijde voor een bezoek aan de helikopterbasis. Na de rondleiding – met op het programma onder meer de Seaking en de nieuwe NH90 – middagmalen we samen in de refter van de kazerne.

 

Inlichtingen en inschrijving: kultuur_kamperen@vtbkultuur.be

 Etienne Ydens               (+32) 0484 92 01 05

Jaap Huizinga                (+32) 0471 35 28 57

Peter De Ketelaere        (+32) 0473 41 99 74

 

Ontwikkeling en organisatie: vtb Kultuur&Kamperen i.s.m. vtbKultuur Koksijde-Oost-Duinkerke

<
>
x