vtbkultuur Vosselaar

Vosselaar

"Eén jaar met Trump" door Ine Roox

Wat niemand had voorspeld, werd waarheid: Donald Trump won de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Nu Trump de scepter zwaait in het Witte Huis is de onrust niet gaan liggen, integendeel. Als ooggetuige heeft Ine Roox de cruciale momenten van het afgelopen jaar mee beleefd. Ze volgde de Republikeinse conventie en de verkiezingen, trok door het diepe Amerika en praatte met honderden Amerikanen.

Datum: 30/05/2018
Uur: 20:00
Deuren open: 19.30
Plaats: CC De Warande - Terraszaal de Kuub
Adres: Warandestraat 42, 2300 Turnhout
Prijs leden: € 5.00
Prijs niet-leden: € 5.00
Thema: Andere culturen
Type: Reportage of lezing

Ine Roox is journalist voor de buitenlandredactie van De Standaard.

Kort nadat Donald Trump de eed had afgelegd als president van de Verenigde Staten vertrok Ine Roox, buitenlandreporter bij De Standaard, voor een halfjaar naar Amerika. Ze reisde kriskras door Amerika, met Donald Trumps eigen campagnebeloftes als leidraad. Bouwt deze president werkelijk een muur aan de grens met Mexico? Maakt Trump steenkool en staal echt great again? Blaast hij de Amerikaanse auto-industrie nieuw leven in?

Ondertussen kwam de president voortdurend in het nieuws. De ontslagen volgden elkaar snel op. Hij ontsloeg zijn nationale veiligheidsadviseur, zijn stafchef en uiteindelijk ook zijn radicaal-rechtse topadviseur Steve Bannon. En als klap op de vuurpijl FBI-directeur James Comey. Amerika zit op een kantelpunt in zijn geschiedenis. Ine Roox voelde veel angst tijdens haar rondreis door Amerika. Toch zijn er ook signalen van hoop, Trumps critici én zijn hevigste fans houden de president en zijn beleid nauwgezet in de gaten. De Amerikaanse democratie is springle.

 

INSCHRIJVEN:

vtbKultuur Turnhout                       vtbKultuur Vosselaar                                             

turnhout@vtbkultuur.be                 vosselaar@vtbkultuur.be  

0477 37 67 53                                 0471 35 28 57

 

DEZE LEZING KOMT TOT STAND IN SAMENWERKING MET VORMINPLUS KEMPEN

Ine Roox is journalist en kan door opdrachtgevers op kortstondige termijn op een missie gezonden worden, waardoor de geplande lezing geen doorgang kan vinden.

Wij zullen in een voorkomend geval omgaande daaromtrent verwittigen.

<
>
x