vtbkultuur Vosselaar

Vosselaar

Citytrip naar Krakau

We bezoeken Krakau, de zoutmijnen van Wielicka en de sites van Auschwitz - Birkenau De trip wordt georganiseerd door vtbKultuur Deurne/Berchem samen met vtbKultuur Sint Katelijne Waver

Datum: 02/06/2018 tot 05/06/2018
Plaats: Krakau, Polen
Prijs leden: 1020 euro in een tweepersoonskamer.
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Evenement

Krakau is één van de mooiste en best bewaarde steden van Midden-Europa. Ze heeft heel wat oorlogen en bezettingen overleefd en was lange tijd de zetel van de koninklijke familie. Op de Wauwelheuvel vind je het vroegere koninklijk paleis en op het prachtige centrale marktplein staan de imposante lakenhalle en de gotische Mariakerk.

Programma

Dag 1 Vlucht Lot: Zaventem 07u45 -> 09u45 Warschau 10u45 -> Krakau 11u40 Transfer van de luchthaven naar Wielicka, Lunch in Wielicka. Geleid bezoek aan de zoutmijnen van Wielicka. Daarna gaan we naar het centrum van Krakau en checken we in in hotel Mercure. Avondmaal in het hotel.

Dag 2 Stadswandeling in Krakau onder leiding van een Nederlandstalige lokale gids. We bezoeken het historisch centrum (Stare Miasto) en de Wawelheuvel Vrije lunch Geleid bezoek aan het collegium Maius, een prachtig gotisch gebouw van de 15de eeuw van de Jagielonski-universiteit. Aan het binnenplein is het universiteitsmuseum. Avondmaal in de stad.

Dag 3 Per bus naar Auschwitz – Birkenau met geleid bezoek aan beide sites. In de barakken van Auschwitz 1 bevindt zich het museum van het concentratiekamp. Lunch onderweg. Vrij avondmaal.

Dag 4 Stadswandeling in de joodse wijk Kazimierz, die tot het werelderfgoed van de Unesco behoort. Het Nowyplein is het levendige hart van dit district. Hier werden scenes opgenomen van Schindlers list. Vrije lunch. Vrije tijd in de stad tot de transfer naar de luchthaven. Transfer naar de luchthaven. Krakau 18u05 -> 18u55 Warschau 19u50 -> Zaventem 21u55.

 

Inbegrepen: de vluchten heen en terug met luchtvaartmaatschappij LOT. Logies en ontbijt in hotel Mercure Krakau. De maaltijden die in het programma zijn voorzien d.w.z. 2 lunches en 2 avondmalen.. Het programma met de bezoeken die in de tekst zijn beschreven .

Niet inbegrepen: niet voorziene wijzigingen in de luchthaventaksen. De maaltijden die niet voorzien zijn in het programma. De reis-en annulatieverzekering die we sterk aanraden. Prijs 1020 euro in een tweepersoonskamer. Toeslag eenpersoonskamer: 204 euro Minimum 20 personen maximum 30 personen Hoe inschrijven ?

Om deel te nemen en verdere inlichtingen: Van Pelt Kris ( tel 03/3242973 of deurne@vtbkultuur.be)

<
>
x