vtbkultuur Vosselaar

Vosselaar

250 jaar Beethoven Lezing door Hilde Goedgezelschap

In 2020 vieren we de 250ste verjaardag van Ludwig Van Beethoven, één van de grootste componisten aller tijden. Tijdens deze lezing brengen we het verhaal van zijn kunstenaarscarrière rijkelijk gestoffeerd met bekende en minder bekende muziekfragmenten.

Datum: 26/02/2020
Uur: 20:00
Uur van samenkomst: 19.30
Deuren open: 19.30
Plaats: Raadzaal gemeentehuis
Adres: Boerenkrijglaan 61 61, 2260 Westerlo
Prijs leden: 8
Prijs niet-leden: 10
Thema: Muziek
Type: Reportage of lezing

Wie was Beethoven,  hoe leefde hij en wat deed hij?                            

De verjaardag van de geboorte van deze grootmeester kunnen we niet zomaar laten voorbijgaan. Daarom organiseert vtbKultuur Provincie Antwerpen 3 avonden om te genieten van één van de grootste componisten aller tijden.

Tijdens deze lezing brengen we het verhaal van zijn kunstenaarscarrière rijkelijk gestoffeerd met bekende en minder bekende muziekfragmenten.

We beleven zijn moeilijke jeugd in Bonn en zijn verhuis naar Wenen waar hij één van de meest beroemde inwoners van de stad wordt.

Beethovens leven spreekt tot ieders verbeelding met al zijn verlangens, zijn relaties en conflicten, zijn verhouding met de “onsterfelijke geliefde”, het drama van zijn doofheid. We maken een boeiende ontdekkingstocht doorheen het leven en oeuvre van één van de belangrijkste persoonlijkheden uit onze Europese cultuurgeschiedenis.

 

De lezing wordt gegeven door Hilde Goedgezelschap. Ze studeerde musicologie aan de KU Leuven en is nu leraar muziekgeschiedenis en muziekcultuur aan de academie in Heist-op-den-Berg. Daarnaast geeft ze regelmatig concertinleidingen, lezingen en begeleidt ze ook educatieve bezoeken aan musea en cultuursteden

<
>
x