vtbkultuur Vosselaar

Vosselaar

De "Vlaamse Meesters" geven hun naam aan de jaren 2018-2020. Was 2018 het jaar van Rubens, 2019  het jaar van Breugel en 2020 zou het jaar van Van Eyck moeten worden. Maar het kwam helaas anders en moesten we het grootste deel van onze activiteiten annuleren. We wilden eind oktober en begin december  voorzichtig proberen de draad weer op te pakken met twee multimedia reportages: Tjadikistan& Peru door Dominik Druart en Laos&Cambodja door Gregory Lewyllie.

Maar helaas hebben we moeten besluiten - in verband met de veranderende COVID 19 situatie - beide voorstellingen uit te stellen tot nader te bepalen data in het voorjaar 2021. Inmiddels zijn er nieuwe data vastgelegd nog verder in de toekomst en zijn ook de onderwerpen gewijzigd; zie hiervoor in de rubbriek "activiteiten"

Het jaar 2021 staat in het thema van "KLANK". Klank is overal. Maar wat is klank precies? Zijn het de geluiden rondom je? Is het de muziek die een compositie is van verschillende klanken? Zijn het de woorden die elkaar ritmisch opvolgen of is het de stilte als er helemaal geen geluid meer te horen is? 

Spits alvast je oren. Melodieuze concerten en boeiende verhalen van componisten en instrumentenbouwers. Stilteplekken zoals abdijen, kloosters en begijnhoven waar je nog de zeldzame rust kan ervaren, stads- en natuurklanken tijdens auditieve ontdekkingstochten, Luidende klokken in beiaards en de klank in kleuren van hout of koper. Klank is alom en universeel, ook in de kunst. 

Kortom, vtbKultuur verlaat de alom aanwezige en dominante beeldcultuur en nodigt je in 2021 uit voor boeiende luistertochten met ongekende dimensies. 

 

Ook het nieuwe programma KAMPEER-trips van Kultuur&Kamperen is er, weliswaar nog niet detail, maar toch ............. : zie  onze rubriek "NIEUWS"

 

nieuws

Nieuws

<
>
x