vtbkultuur Vleteren

Vleteren

De smaak van stilte

Met het project ‘De smaak van stilte’ organiseert vtbKultuur Vleteren op 23-24-25 oktober 2020 verschillende activiteiten rond stilte, beleving en verbinding in de omgeving van de St.-Sixtusabdij.

Datum: 23/10/2020 tot 25/10/2020
Plaats: Westvleteren
Adres: 0 , 8640 Vleteren
Thema: Beeldende kunst
Geschiedenis en erfgoed
Literatuur
Natuur
Podiumactiviteiten
Type: Evenement

Met het project ‘De smaak van stilte’ organiseert vtbKultuur Vleteren op 23-24-25 oktober 2020 verschillende activiteiten rond stilte, beleving en verbinding in de omgeving van de St.-Sixtusabdij:
- ligconcert met live-muziek op de tonen van Bach
- zachte yin-yoga voor volwassenen
- kinderyoga 
- wandelroute met inbreng van kunst

De titel van het project ‘De smaak van stilte’ verwijst naar het gelijknamige boek van Bieke Vandekerckhove die in 2015 overleed aan een spierziekte. Stilte speelde een belangrijke rol in het leven van Bieke; in het boek deelt ze haar ervaringen en beschouwingen.

Voor de realisatie van de wandelroute werkt Vtb Kultuur samen met Els Vermandere en Birgit Provoost. ­Els Vermandere woont in Lampernisse, het stilste dorp van Vlaanderen. De liefde voor het steenkappen ontstond in het atelier van haar vader Willem. In haar eigen atelier tekent en beeldhouwt ze met verschillende materialen. Over het werk van Els schreef Bieke: ‘Ruwheid, gekneed tot tederheid. Hardheid, gekloofd tot vrede. Steen, geslepen tot poëzie.’
Birgit Provoost woont in Westvleteren en werkte mee aan verschillende kunstprojecten oa. Menin Road/Ypernstrasse (2016) en ‘We are water’ (2017-2019).

<
>
x