vtbkultuur Turnhout

Turnhout

Rubens de musical

Een wervelend totaalspektakel met schitterende choreografie├źn en weelderige kostuums gebracht door een live-orkest, een topcast uit de Vlaamse musicalwereld en 200 dansers en acteurs. Een combinatie van prachtige liederen, water, licht en vuur tegen de achtergrond van het authentieke Middeleeuws kasteel van de Prinsen de Merode.

Datum: 22/08/2018
Uur: 20:45
Deuren open: 20:00u
Plaats: Kasteel de Merode
Adres: Polderstraat 51, 2240 Westerlo
Prijs leden: 42
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Muziek
Type: Podiumactiviteit - concert
Beschikbare plaatsen: 44

Na het succes van de vorige musicalspektakels neemt Historalia je in de zomer van 2018 opnieuw mee in een betoverende en muzikale reis door de tijd. Eindhalte is deze keer het Antwerpen van de 16e en vroege 17de eeuw, de tijd waarin Peter Paul Rubens zich opwierp tot een van de beroemdste en meest veelzijdige kunstenaars die ons land ooit heeft gekend. Laat je ontroeren door zijn verhaal...

Bijna 400 jaar na zijn dood geldt de barokschilder nog steeds als een van de meest veelzijdige kunstenaars die ons land ooit gekend heeft. Maar hij was meer dan dat. Veel meer. Behalve een geweldig schilder en atelierhouder was Rubens een begeesterd diplomaat, een vakkundig architect en een polyglot pur sang. Hij was een uitstekend zakenman en kunstverzamelaar, maar ook een echte familieman. 

 Inschrijvingen zijn AFGESLOTEN!!!!

<
>
x