vtbkultuur Turnhout

Turnhout

Reisreportage Tadzjikistan en Peru uitgesteld naar 2021

Dominiek Druart neemt ons mee naar de fabelachtig mooie Pamir Highway in Tadjikistan, naar een 2000 jaar oude beschaving, vruchtbare valleien, uitgestrekte platteaus en de hoogste bergen van de wereld. Na de pauze: Zuid-Amerika’s parel: Peru met zijn Inca-ruïnes, de verborgen stad Machu Picchu, het zuidelijke Amazonegebied en de indrukwekkende Colca Canyon.  VOORAF INSCHRIJVEN !!

Datum: 10/02/2021
Uur: 20:00
Uur van samenkomst: 19:45
Deuren open: 19:30u
Plaats: CC Reynaert
Adres: Maurits Pottersstraat 1, 2350 Vosselaar
Prijs leden: 5 €
Prijs niet-leden: 7 €
Thema: Andere culturen
Type: Reportage of lezing

TADZJIKISTAN: avontuur langs de Pamir Highway

Toen Tadzjikistan deel uitmaakte van de Sovjetunie werd het helemaal niet bereisd, en ook vandaag zijn de bezoekers eerder schaars. 

Ten onrechte, want dit land heeft overrompelend mooie landschappen en gebergten, een 2000 jaar oude beschaving en een erg gastvrije bevolking.

Tadzjikistan is evenwel een bestemming voor de meer ervaren reiziger die weet welke weg te kiezen door vruchtbare valleien, over uitgestrekte desolate plateaus en tussen de hoogste bergen van de wereld.

Reizen in Tadzjikistan is fascinerend, en elke reisroute is een onvergetelijk avontuur.

PERU: in het voetspoor van de Inca's

Peru is de parel van Zuid-Amerika.
Een reis door dit overweldigende land is een kennismaking met de rijke historie, de prachtige natuur en de grote diversiteit aan bevolkingsgroepen.

Peru is vooral bekend door de vele Incaruïnes, waarvan de wereldberoemde verborgen stad Machu Picchu de bekendste is.

Reportagemaker Dominiek Druart heeft een speciale band met Peru en was er al meermaals te gast. Ontdek met hem leuke koloniale steden met sfeervolle straatjes, indrukwekkende barokke kerken, en bonte markten met indianen in traditionele klederdracht.

Een reis door Peru staat borg voor een onvergetelijk avontuur en een indringende belevenis.

<
>
x