vtbkultuur Turnhout

Turnhout

Reisreportage Japan

Guido en Mia Vervoort stellen in premiere hun nieuwe reisreportage voor: JAPAN: fascinerend onvatbaar land van de rijzende zon Bezochte plaatsen in het programma: TOKYO, NIKKO, TAKAYAMA, KYOTO, NARA, HIROSJIMA, MIYAJIMA, SHIRAKAWAGO

Datum: 09/01/2019
Uur: 20:00
Uur van samenkomst: 19:45
Deuren open: 19:45u
Plaats: Foyer cc De Reynaert
Adres: Maurice Potterstraat 1, 2350 Vosselaar
Prijs leden: 5 €
Prijs niet-leden: 7 €
Type: Reportage of lezing

Japan, het fascinerende land van de rijzende zon telt niet enkel onnoembaar veel sierlijke tempels waar nog Shinto-rituelen worden uitgevoerd en tegelijkertijd tot Boeddha wordt gebeden, maar ook indrukwekkende paleizen en kastelen waar samoerai waakten. 

In de herfst wordt het land één symfonie van nog een tikkeltje groen, maar overdadig veel geel, oranje en vurig rood. Naast de natuurlijke landschapstuinen zijn er strakke, meditatieve zen-tuinen.  Geisha’s in kleurige kimono’s serveren thee volgens een strikt geregisseerde ceremonie; in de “gewone” restaurants krijgt u echter ook oog- en tongstrelende gerechten geserveerd! 

Tot rust komt u in het traditionele Japanse hotel: de ryokan, waar u geniet van een heet zwavelbad, de onsen. Duizelingwekkend zijn dan weer de blitse nieuwe technologische snufjes, de futuristische architectuur en de nooit gedoofde reclames, die als een rollercaster voorbij uw netvlies denderen …

 Maar vooral de Japanse voorkomendheid en vriendelijkheid maken een onuitwisbare indruk op de “gajin” (buitenlandse bezoeker).

 

KONICHIWA: WELKOM IN JAPAN!

<
>
x