vtbkultuur Turnhout

Turnhout

Knipoogdag 2019 in en rond Oudenaarde

Voormiddag programma voor vtbKultuur afdelingen. Niet verplichte lunch. Namiddagprogramma in Oudenaarde. Noteer alvast de datum.

Datum: 05/05/2019
Uur: 10:00
Uur van samenkomst: 08:00
Plaats: Oudernaarde
Plaats van bijeenkomst: Opstapplaats autocar wordt nog bepaald
Prijs leden: 17€ + kost vrijblijvende lunch (20€) en autocar (14€)
Prijs niet-leden: 20€ + kost vrijblijvende lunch (20€) en autocar (14€)
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Groepsbezoek

Ochtendprogramma's: de Vlaamse Ardennen als aperitief

In kleine groepen (+-20 personen) en onder leding van een gids kan je als aperitief een activiteit in de Vlaamse Ardennen bijwonen.

 

Programma 

 

  *   In de ochtend, van 9.30u tot 11.30u, neemt onze groep deel aan de erfgoedwandeling te Geraardsbergen met als start een onthaalkoffie.

 

Met zijn middeleeuwse stadsstructuur is Geraardsbergen ideaal om te voet te verkennen. Op een beperkte oppervlakte ontdek je steegjes, eeuwenoude straten, boeiende architectuur en tal van monumenten. Het proeven van een mattentaart staat ook op het erfgoedlijstje.

 

  *   Een Adriaen Brouwermenu staat voor de deelnemers klaar om 12 u. in Salons Mantovani, Doorn 1 te 9700 Oudenaarde (deelname lunch 20€ exclusief drank)

Namiddagprogramma: kunststad Oudenaarde als hoofdgerecht

In de namiddag, van 14 tot 17 uur, kan je individueel of in kleine groepjes en aan de

hand van een programmablad Oudenaarde verkennen. Met je vtbKultuur-button opgespeld ben je welkom op verschillende bezoekpunten.

Je ontdekt onder meer monumenten, erfgoedsites, cultuurhuizen en musea. Gidsen zorgen ter plekke voor de nodige informatie, soms nemen ze je mee voor een korte rondleiding of wandeling.

Staan op het programma:

 *   In de namiddag, vanaf 14.00 u., start het tweede gedeelte van de KnipoogDag vanop de Markt te Oudenaarde waar je deelnemers al in de juiste stemming zullen komen met een kleurrijke bloemenmarkt. Vervolgens kunnen ze de historische binnenstad vrij verkennen en deelnemen aan heel wat activiteiten. We geven je alvast enkele ingrediënten. Aan hen om het meest smaakvolle menu samen te stellen!

  *   Bewonder de belforttoren van het gotische stadhuis

  *   Ontdek het roemrijke verleden van Oudenaarde in museum MOU

  *   Kuier door de stad langs het stadhuis met de Lakenhalle, het Huis de Lalaing, de Kerk van Pamele, het Begijnhof, het Liedtskasteel

  *   Breng ode aan de Ronde van Vlaanderen in het unieke fietsmuseum

  *   Geniet van de diverse concerten in het Cultuurcentrum De Woeker of historische sites zoals het Bisschopskwartier.

  *   Proef een Ename en beleef 1000 geschiedenis van Ename in de archeologische site van de voormalige benedictijnerabdij 

De KnipoogDag wordt om 17:15u afgesloten in de abdijsite Maagdendale met een typisch Oudenaards biertje, einde is voorzien om 18:00 u.

<
>
x