vtbkultuur Turnhout

Turnhout

Klank ... in de stille kunsten, een bloemlezing.

De provinciale stuurgroep (PSG) Antwerpen organiseert elk jaar een lezing. Zo hebben we vorig jaar genoten van de lezing '250 jaar Beethoven'. Ook dit jaar willen we leden een lezing aanbieden. Lezingen met publiek zijn voorlopig niet toegelaten, dus organiseren on line. Vanuit de eigen zetel volgen we de ontdekkingen die Dr. Tamara Ingels voor ons klaar heeft.

Datum: 26/03/2021
Uur: 19:30
Uur van samenkomst: 19:00
Plaats: On line
Adres: on line via Zoom link , 2300 thuis
Plaats van bijeenkomst: je huiskamer
Prijs leden: 5€
Prijs niet-leden: 7€
Thema: Beeldende kunst
Type: Reportage of lezing

Klank ... in de stille kunsten, een bloemlezing. 


Dr. Tamara Ingels gaat tijdens deze lezing in op het thema klank in de beeldende kunsten. Hoe wordt klank verbeeld in kunstvormen die geen klank kunnen maken, geen muziek, geen geluid? Welke betekenissen krijgen klank, muziek, en alles dat verwijst naar geluid in deze verstilde kunsten? Hoe verbeeldden sommigen van de grootste kunstenaars een diepe wanhoopskreet, een zucht van passie of een mooie aria? Als insteek voor een kleine bloemlezing van de meest notoire werken nemen we de ‘De Schreeuw’ van Edvard Munch, misschien wel het meest beroemde werk over klank. Gaandeweg ontdekken we dat klank in onze beeldende kunsten letterlijk overal in verborgen kan zitten.
 
Tamara Ingels is Doctor in de Kunstwetenschappen en Archeologie. Als zaakvoerder van INTRO Cultuur en Media geeft ze regelmatig thematische lezingen, cursussen  en rondleidingen over kunst & erfgoed. Ze begeleidt o.a. educatieve bezoeken aan cultuursteden, musea en ... begraafplaatsen.

Praktisch:
De online lezing vindt plaats op vrijdag 26 maart om 19u30, de link werkt vanaf 19u. De lezing duurt ongeveer 1 uur.
Een inschrijving is per scherm, je kan met heel je bubbel volgen.

Timing:

Elke deelnemer schrijft in en betaalt via de afdeling voor maandagavond 22/3 de met opgave van hun naam en e-mailadres.
Op donderdag 25/3 krijgen de deelnemers een herinneringsmail met informatie over het gebruik van het systeem (zoom). 

Betaling op vtbKultuur Turnhout BE34v0688 9418 1490
De e-mail met de link voor het bijwonen van de lezing wordt verstuurd op vrijdag 26/3, enkele uren voor de opening van de lezing.

<
>
x