vtbkultuur Tielt

Tielt

Wandeling naar de Kanegemse kouters

We maken een brede lus in de Kanegemse Oosthoek via het Groot Goed ten Broucken langsheen de vallei van de Neringbeek. We wandelen tot aan de Artemeersmolen en keren terug via de Mevrouwmolen en het inmiddels verdwenen Kasteel van Kanegem tot aan "De Naelde" voor een aperitief. Voor een stuk wandelen we langsheen hobbelige aardewegen (aangepast schoeisel, niet geschikt voor kinderwagens)

Datum: 01/08/2021
Uur: 09:30
Uur van samenkomst: 09:15
Plaats: Restaurant "De Naelde"
Adres: Oosthoekstraat 12, 8700 Kanegem
Plaats van bijeenkomst: reastaurant "De Naelde"
Prijs leden: 9 EUR
Prijs niet-leden: 10 EUR
Prijs voorverkoop: n.v.t.
Thema: Natuur
Type: Wandeling of fietstocht
Beschikbare plaatsen: 15
Foto's: Bekijk foto's van deze activiteit (slideshow)

Gelet op het succes van vorige zomer plannen we opnieuw een wandeling, ditmaal op 1 augustus om 9:30 uur.

Wij doen voor deze wandeling beroep op de kennis van Hubert Lanckriet. De wandeling gaat naar de Kanegemse kouters via de Artemeers- en de Mevrouwmolen. We vertrekken stipt om 9:30 uur aan het reastaurant "De Naelde" te Kanegem (Oosthoekstraat 12).

We maken een brede lus in de Kanegemse Oosthoek via de oude uitweg van het Groot Goed ten Broucken ... die nu verworden is tot een smal en dichtbegroeid pad langsheen de vallei van de Neringbeek.  We wandelen tot aan de Artemeersmolen op de grens van Kanegem en Poeke en keren terug via de Mevrouwmolen en het inmiddels verdwenen Kasteel van Kanegem. Voor een stuk wandelen we langsheen hobbelige aardewegen tussen de vruchtbare kouters, de oudste bouwlanden in dit vruchtbare molenland - aangepast schoeisel is dus een must (en de tocht is dus niet geschikt voor kinderwagens e.d.)!  Eindigen doen we in "De Naelde" waar we genieten van een aperitiefje, dit aperitiefje (t.w.v. 6 EUR) is inbegrepen in de prijs, voor duurdere dranken dient zelf bijbetaald te worden) eventuele opleg. En wie dit wil kan bijkomend reserveren om ter plaatse te lunchen.

De totale afstand van deze wandeling is 7 km.

De inschrijving voor de luch dient afzonderlijk te gebeuren via een mail aan tielt@vtbkultuur.be met opgave van het aantal personen en de gekozen maaltijden. Dit voor maandag 26 juli 2021. Aanmeldingen die erna gebeuren zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid.

<
>
x