vtbkultuur Theaterclub Vlaamse Ardennen

Theaterclub Vlaamse Ardennen

Theatervoorstelling "Magasin Général" bij toneelgroep 't Podium in Ronse

Iedereen welkom om met ons mee te gaan naar deze theatervoorstelling in een eigen bewerking, naar het gelijknamige stripverhaal van Regis Loisel en Jean-Louis Tripp.

Datum: 07/03/2020
Uur: 20:00
Uur van samenkomst: 19:30
Plaats: CC De Ververij
Adres: Zuidstraat 19, 9600 Ronse
Prijs leden: 12 € (inclusief één drankje naar keuze)
Prijs niet-leden: 12 € (inclusief één drankje naar keuze)
Thema: Podiumactiviteiten
Type: Podiumactiviteit - theater

Verhaal    

Canada, de jaren 20 van de vorige eeuw...  

In Notre-Dame-des-Lacs, een klein dorpje diep in de bossen, leven de mensen al sinds het ontstaan van het dorp op dezelfde manier: werken op het land, op zondag naar de kerk, het jaarlijkse feest van Sint-Jan, en dit alles op de maat van de seizoenen. In de winter trekken de mannen voor enkele maanden de bossen in om geld te verdienen zodat de families hun aankopen kunnen doen in de enige winkel van het dorp, de magasin général.   

Alles gaat zijn gewone gang tot Felix, de winkeleigenaar, overlijdt. Zijn weduwe Marie krijgt de zware verantwoordelijkheid om de winkel, die zo belangrijk is voor het dorp, verder te zetten. Net als de mannen opnieuw vertrokken zijn naar het bos komt Serge aan in het dorp. Hij is een man van de wereld, verfijnd en ontwikkeld. Zijn komst start als een kleine rimpeling in het water van Notre-Dame-des-Lacs, maar de deining die hij veroorzaakt, zal het dorp en Marie niet onberoerd laten.

 

Auteur: Loisel&Tripp
Bewerking: Jacob Valcke & Hans Mortelmans
Regie: Jacob Valcke
Cast: Ann Van Nieuwenhuyze, Ann Wyckman, Barbara de Ceuster, Bram Van Collie, Chantal Flament, Flore Verschelden, Hans Mortelmans, Herwig De Weerdt, Jean-Claude Schepens, Luna De Groote, Margaux Vallez, Mariëlla de Bondt, Marie-thé Breittinck, Martine Van Nieuwenhuyze, Mieke Heyse, Nikita De Graeve, Patrick Delfosse, Philip De Groote, Philippe Declercq, Philippe Uytterhaegen, Philippe Van den Bossche, Rebecca Rogier, Remi Vanneste, Ringo Vanovertveldt, Robbe Verplancken, Ruben Illegems, Simon De Baets, Simon Delfosse, Sonia Seré, Sophie Delbar, Stien Landrieu, Sylvie De Bie, Tine Wtterwulghe en Tonny Verplancken.

 

Inschrijven kan je online via de knop rechtsboven op deze pagina.  

 

<
>
x