vtbkultuur Theaterclub Pajottenland

Theaterclub Pajottenland

"Daens, de musical" door Studio 100 in Puurs - UITGESTELD NAAR LATERE DATUM

Na het overdonderend succes van de musical 40-45, komt Studio 100 nu met een nieuwe, spectaculaire versie van de succesmusical Daens. vtbKultuur Theaterclub Pajottenland beschikt over een beperkt aantal voordelige tickets in categorie 1!

Datum: 12/02/2021
Uur: 20:30
Plaats: Studio 100 Pop-up Theater Puurs
Adres: Schoonmansveld 18, 2870 PUURS
Prijs voorverkoop: 60 € (ticket rang 1)
Thema: Podiumactiviteiten
Type: Podiumactiviteit - theater

Studio 100 heeft de ambitie om van deze productie Daens 2.0 te maken. Het leven en de boodschap van priester Daens zijn een inspiratiebron geworden voor elke nieuwe generatie. De rijdende tribunes en decors zorgen voor een nieuwe versie van deze succesmusical waarbij er elke voorstelling meer dan 80 mensen op het podium zullen staan. De unieke beleving voor publiek wordt gegarandeerd door het groots speelveld, state-of-the-art theatertechnieken en een kwalitatief audiosysteem met hoofdtelefoons dat eerder ook al zijn dienst bewees tijdens de spektakel-musical 40-45. 

VERHAAL

De musical Daens neemt ons mee terug naar het Aalst van 1888. De bevolking werkt er onder erbarmelijke omstandigheden in de textielfabrieken: ze worden misbruikt en uitgebuit door de rijke fabrieksdirecteuren. Zo is de situatie die priester Adolf Daens, na een conflict met Bisschop Stillemans, aantreft wanneer hij terugkeert in zijn geboortestad Aalst. De plaatselijke industrieel heeft de helft van zijn arbeiders ontslagen en wordt gesteund door de voorzitter van de Katholieke Partij. Daens verzet zich tegen deze ontslagen en tegen de wantoestanden in de textielfabrieken.
In zijn strijd krijgt Daens de steun van Nette, pas zeventien maar al kostwinner voor haar hele gezin. Ook de liberalen en de socialisten kiezen de kant van het volk. Eén van die socialisten is Jan De Meeter. Te midden van de sociale onrust en de barre levensomstandigheden ontstaat er een verboden liefde tussen het katholieke meisje en de doorwinterde socialist.

STERRENCAST

De titelrol zal vertolkt worden door Peter Van de Velde. Zijn broer Pieter Daens wordt gespeeld door Jan Schepens. Daarnaast speelt theatermonument Jo De Meyere de rol van Bisschop Stillemans. Free Souffriau is Nette Scholiers en Jelle Cleymans geeft gestalte aan de socialistische voorman Jan De Meeter. Manou Kersting zal de rol van de meedogenloze fabrieksopzichter Schmitt op zich nemen en Peter Thyssen zorgt voor de komische noot in de rol van Ponnet. Fabrice Pillet werd gecast als Charles Woeste.

Bekijk hier de trailer.

PRAKTISCHE INFO OVER DE MUSICAL:

- De voorstelling duurt ongeveer 2 uur, er wordt geen pauze voorzien
- Gratis gebruik van de toiletten
- Iedere bezoeker krijgt een hoofdtelefoon die je op eigen geluidsniveau kan afstellen
- Leeftijd: Wij verwelkomen graag kinderen vanaf 12 jaar. Voor kinderen jonger dan 12 jaar is de voorstelling minder geschikt.

Wij bieden zitplaatsen in categorie 1 aan 60 euro per ticket (normale prijs 69.95 euro)
Eigen vervoer naar het pop-up theater. 

Inschrijven kan tot maandag 26 oktober 2020 (of zolang we tickets beschikbaar hebben) en dat kan online via deze knop.

 

 

<
>
x