Cultuursmakers

Theaterclub Brussel

podiumaanhuis.be

Podium Aan Huis is een tijdelijk platform met een divers aanbod aan podiumvoorstellingen uit Vlaanderen en Brussel voor jong en oud. Via dit platform kan iedereen digitaal genieten van straffe podiumvoorstellingen zolang de coronamaatregelen van kracht zijn en cultuurhuizen tijdelijk dicht zijn. Podiumaanhuis.be stelt heel wat opnames beschikbaar van lopende en afgelopen voorstellingen.

Wij geven je graag enkele tips:

- "Odysseus. Een zwerver komt thuis" (KVS & NT Gent): Homeros’ klassieker in vertaling van Patrick Lateur en regie van Michael De Cock. Oercanon dus, maar genadeloos actueel.  Het verhaal van een zwerver op drift, die na een veel te lange oorlog de veel te lange weg naar huis zoekt. Vrouwen, eilanden, zee en de inmenging van een weerbarstige god belemmeren zijn weg. Thuis wacht hem het ultieme gevecht om weer vader, vorst en echtgenoot te worden. Het theateravontuur in 24 zangen door een resem topacteurs.

- "BELGIË ONDERTITELD / LA BELGIQUE SOUS-TITRÉE" (BRONKS): "Wat is dat nu eigenlijk, Belg zijn? Benieuwd naar de identiteit van een land dat vaak afgeschilderd wordt als ‘Absurdistan’, trokken theatermakers Greet Jacobs en Julie Delrue een jaar lang België rond. Ze interviewden zo veel mogelijk verschillende, boeiende Belgen in alle uithoeken van het land, op zoek naar de raakpunten en de schoonheid achter al die schijnbare tegenstellingen. Het resultaat is een theaterportret dat de ziel van ons landje blootlegt. Vijf acteurs transformeren onophoudelijk: van een minister-President tot een Middelkerkse visser, van een Brusselse puber tot een Limburgse oma, van een moeder van vier kinderen met Marokkaanse roots tot een 6-jarige koekjesverslinder. België ondertiteld / La Belgique sous-titrée is een meertalige voorstelling waarbij humor en zelfrelativering nooit ver weg zijn.

- "Manon en Jean van Florette" (Comp.Marius): "Comp.Marius speelt de twee delen achter elkaar: de Provençaalse versie van 'Misdaad en Straf' in openlucht, met tijdens de pauze konijn met pruimen. Marcel Pagnol (1895-1974) beschrijft de Provence in Frankrijk in de jaren '60, moeiteloos te verplaatsen naar het heden.
De voorstelling wordt gespeeld in het Nederlands en het Frans. In openlucht, in een (laatste) stukje ongerept natuur."

Foto: © Danny Willems

<
>
x