vtbkultuur Theaterclub Brussel

Theaterclub Brussel

Iemand moet het doen

Op 23 september 1971 laat Mario Roymans zich opsluiten in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel. Tussen twee passages van de nachtsuppoosten door, snijdt hij het doek De Liefdesbrief van Johannes Vermeer uit het kader.

Datum: 08/05/2020
Uur: 20:30
Uur van samenkomst: 20:00
Plaats: BRONKS
Adres: Varkensmarkt 15, 1000 Brussel
Plaats van bijeenkomst: in het café van BRONKS
Prijs leden: €17 (inclusief drankje naar keuze voor de voorstelling)
Prijs niet-leden: €17 (inclusief drankje naar keuze voor de voorstelling)
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Podiumactiviteit - theater
Beschikbare plaatsen: 9

Op 23 september 1971 laat Mario Roymans zich opsluiten in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel. Tussen twee passages van de nachtsuppoosten door, snijdt hij het doek De Liefdesbrief van Johannes Vermeer uit het kader. Via de pers eist hij 200 miljoen Belgische frank, te schenken aan de slachtoffers van de hongersnood in het toenmalige Oost-Pakistan (Bangladesh). Tien dagen later, na een tamelijk spectaculaire achtervolging, wordt Roymans roemloos ingerekend.

LAZARUS en Robbin Rooze slaan de handen in mekaar voor een combinatie van theater en film met deze ‘heldendaad’ als uitgangspunt: kunst roven voor het goede doel. In een spannende vertelling die speelt op de scheidslijn tussen waarheid en fictie, tussen woord en beeld, worden vragen gesteld over de reële waarde van kunst en de grenzen van goeie bedoelingen.

Van & met Iliass Bellaajal, Koen De Graeve, Aminata Demba, Pieter Genard, Günther Lesage, Ismaïl L’hamiti, Robbin Rooze, Akram Saibari, Maaike Somers (stage), Ryszard Turbiasz
Kostuum Karen De Wolf
Een productie van ARSENAAL/LAZARUS

Taaliconen: Hier kan je heen als je vlot Nederlands spreekt en begrijpt.

<
>
x