vtbkultuur Theaterclub Brussel

Theaterclub Brussel

Backstage

In een groot fictief theater, in een fictieve stad, speelt een groot tweetalig gezelschap de honderste voorstelling van Hamlet.

Datum: 19/02/2020
Uur: 20:30
Uur van samenkomst: 20:00
Plaats: La Balsamine
Adres: Félix Marchallaan 1, 1030 Schaarbeek
Plaats van bijeenkomst: in de bar van La Balsamine
Prijs leden: €13 (inclusief drankje naar keuze voor de voorstelling)
Prijs niet-leden: €13 (inclusief drankje naar keuze voor de voorstelling)
Thema: Podiumactiviteiten
Type: Podiumactiviteit - theater
Beschikbare plaatsen: 10

In een groot fictief theater, in een fictieve stad, speelt een groot tweetalig gezelschap de honderste voorstelling van Hamlet. In deze voorstelling, nemen zes figuranten, Nederlandstaligen en Franstaligen, alle tekstloze rollen voor hun rekening. De actie speelt zich af in de loge van de figuranten, op een koude winteravond in december. Terwijl verveling en frustratie de kop opsteken, zetten ze zich aan het drinken en mislopen op die manier hun entrée op de scène, met intriges en onenigheid als gevolg.

Backstage is de eerste voorstelling van BXL WILD, een collectief opgericht door Ina Geerts en Circé Lethem. Met BXL WILD willen ze tweetalige voorstellingen maken waarin ze hun Brusselse identiteit in de verf zetten door de dagelijkse tweetaligheid die ze kennen naar de scène te vertalen. Deze creatie maakt BXL WILD met Nederlandstalige en Franstalige acteurs, 3 vrouwen en 3 mannen.

Met Andréa Bardos, Bernard Eylenbosch, Ina Geerts, Eno Krojanker, Circé Lethem, Tomas Pevenage
Taaliconen: Deze activiteit is ook interessant als je nog niet zo goed Nederlands durft praten

<
>
x